K3 Verjaardagsshow

K3 bestaat 15 jaar en viert dat met een heuse Verjaardagsshow. De K3 Verjaardagsshow 15 jaar is al weer de 12e K3-show. Op 15 maart mocht ik met onze jongste dochter van 6 jaar naar een van de eerste shows in Nederland in Zwolle. In 2009 waren we ook naar een K3-show geweest, de eerste serie waar Josje bij was, dus ik was al een beetje voorbereid op de K3-sfeer die in de IJsselhallen zou hangen: K3-muziek, K3-merchandise, K3-lollipops en in de zaal op de schermen naast het podium filmpjes en clips van K3.

We waren erg benieuwd naar de show en naar de nummers die gezongen zouden gaan worden. Het is immers een verjaardagsshow en K3 heeft al veel hits gescoord. Met twee dochters, waarvan de oudste al bijna 11 jaar is, loop ik ook al even mee in de wereld van K3 en ik denk de meeste hits wel te kennen.

Als verrassing voor deze verjaardag van K3 haalt de engel Uriel Karen, Kristel en Josje naar de magische wolkenwereld. K3 is momenteel helemaal in de engeltjessfeer, de recente K3-film Bengeltjes speelt zich natuurlijk ook deels in de wolkenwereld af. Elk van de drie meiden krijgt van Uriel de kans om een spetterende droom te beleven. We worden meegevoerd naar een sprookjeswereld met prinsessen, naar het circus en naar Hollywood. Uiteraard iedere keer gekleed in prachtige kostuums en jurken. Uiteindelijk komen de meiden weer met beide benen op de grond te staan om de laatste liedjes ‘gewoon’ in spijkerbroek te zingen.

Wat een feest was het zeg! Sprookjesprinsessen, circusavonturen en heel veel glitter & glamour. De bekendste hits werden afgewisseld met liedjes van de nieuwste cd Engeltjes. Het nummer waar alles voor K3 mee is begonnen, Heya mama, kon niet ontbreken en de show werd afgesloten met de megahit MaMa Sé. Het nummer Willem-Alexander is al aangepast aan de nieuwe situatie en hij wordt toegezongen als koning en niet meer als prins.

Het is een strak geregisseerde show die tot in de puntjes klopte, waarbij gelukkig de meiden echte mensen bleken te zijn en zo af en toe in de lach schoten. De lichteffecten waren exact lang genoeg om K3 de tijd te geven zich om te kleden. Ik heb altijd veel bewondering voor de organisatie achter deze perfectie. Onze kleine meid heeft zich even volledig in de K3-wereld ondergedompeld, onder het genot van een enorme K3-lolly. Ze heeft bijna vijf kwartier lang intens genoten. De komende dagen veel K3 in huis denk ik, en terecht, het is en blijft gewoon erg leuke muziek voor kinderen!

De K3 Verjaarsdagsshow reist tot ver in het najaar nog door België en Nederland, kijk hier voor de data en plaatsen.

About Isolde

isolde@hupemail.nl'
Werkende moeder van twee dochters (11 jaar en 15 jaar) met thuis ook nog een gezellige beestenboel. Ik hou van lezen en muziek, yoga houdt me met beide benen op de grond en ik haak/maak graag de meest rare wezens in opvallende kleuren.

Check Also

Nieuwe K3-film in de maak: K3 – Dans van de Farao

Na het succes van de eerste film met Hanne, Marthe en Klaasje, krijgt K3 nu …