100 Maritieme Uitvindingen

Niet alleen voor Vaderdag een goede tip, maar heel prettig om in huis te hebben: 100 Maritieme Uitvindingen – van Astronavigatie tot Zeemansgraf. Je kunt zelfs een gesigneerd exemplaar bestellen, hoe leuk is dat!

Omschrijving
De mens is een geboren ontdekker. Van jongs af aan zijn we nieuwsgierig naar onze omgeving en wat zich daarbuiten bevindt. Duizenden jaren geleden gingen onze voorouders al de zee op, voor voedsel, handel en het doen van ontdekkingen. Om dat mogelijk te maken bedachten we de boot en het zeil, vonden het kompas en de verrekijker uit en ontdekten Amerika en de Bermudadriehoek.

100 Maritieme Uitvindingen biedt een dwarsdoorsnede van wat 10.000 jaar varen op zee ons gebracht heeft, van wereldkaart tot slavenhandel en van piraten tot gps. Ontdek onze maritieme geschiedenis en laat je verbazen door onze vindingrijkheid.

Mening
100 Maritieme Uitvindingen, verwerkt in een mooi geïllustreerd boek (hardcover, 144 pagina’s, uitgegeven door uitgeverij Hollandia) is een boek om in het zicht te laten liggen. Om af en toe op te pakken en open te slaan om iets meer te weten te komen over een van de vele onderwerpen die besproken worden. Want dat is het leuke aan dit boek: de veelzijdigheid van de onderwerpen.

Je kunt het ook van begin (inleiding) tot het eind lezen, dan volg je de tijdlijn die heel handig in het boek is opgenomen. Zelf vind ik het vooral leuk om er in te bladeren. Ik raak steeds opnieuw geïntrigeerd door de titels van de 100 korte hoofdstukken: de maritieme uitvindingen die in één à anderhalve pagina duidelijk worden omschreven, verklaard of uitgelegd. Wanneer dat voor jou, of voor je leergierige kind(eren) niet voldoende zou zijn: aan het eind van ieder onderwerp staat ook waar je meer informatie kunt vinden. Goed boek dus voor wanneer je kind een onderwerp voor een spreekbeurt (doen ze dat nog op school?) of presentatie zoekt.

Ik vind 100 Maritieme Uitvindingen echt een heel goed boek. Er staat een boel in waar ik al iets van wist, maar nog veel meer waar ik bijvoorbeeld wel de term kende, maar niet wat het betekent. Ook mijn kinderen vinden het leuk om in dit boek te lezen en steken er nog een heleboel van op.

100 Maritieme Uitvindingen is via de website van Michiel van Straten te bestellen. Je vindt er nog meer interessante boeken en ook een flink aantal persoonlijke blogs.

Share

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 19 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 16 jaar.

Check Also

Een verrassing voor Vader Pluis

Tactisch uitgebracht, kort voor Vaderdag, is het nieuwe kartonboekje Een verrassing voor Vader Pluis. Een …

Share
Share