Heroes Dutch Comic Con komt er weer aan!

Tweemaal per jaar komt Heroes Dutch Comic Con (HDCC) naar Nederland, dit jaar is niet anders. 18 en 19 november 2023 opent Comic Con de deuren weer in de Jaarbeurs. Nu dat weer dichterbij komt is het misschien handig om te weten wat er allemaal te doen is op Comic Con.

Comic Con heeft altijd bestaan uit 6 verschillende gedeeltes. Je hebt: Merchandise, Cosplay, Guests, Comics, Gaming en Activities. Voor iedereen wel iets te vinden.

Merchandise is waarschijnlijk het grootste ding van comic con. Gigantische ruimtes vol met kleine winkeltjes waar je allemaal verschillende dingen kan kopen. Merchandise van allemaal verschillende films, comics, series en boeken. Noem maar op. Denk dan aan knuffels, games en posters.

Als je houdt van cosplays is Comic Con the place to be. Iedereen loopt rond in zijn of haar favoriete cosplay, dus als je daar ook aan doet kan je meedoen. Ook zijn er workshops en een catwalk waar je je cosplay kan showen aan een groot publiek aan mensen.

Elke editie van Comic Con komen er ook veel bekendheden langs die je kan ontmoeten. Deze editie is niet anders. Er komen altijd acteurs. Dit jaar sowieso: Elijah Wood, Famke Janssen, Eliza Taylor en Tasya Teles. Daarnaast komen er ook bekende comic artists en cosplayers die je kan ontmoeten.

Comics zijn erg belangrijk in Comic Con. Er zijn gigantisch veel stripboeken te vinden, plekken waar je even kan lezen of stripboeken kan kopen. Je kan echt strips van alles vinden. De grootste zijn natuurlijk: Marvel en DC. En daar kan je er zeker veel van vinden.

Een ander groot gedeelte van Comic Con zijn de game ruimtes. Daar kan je verschillende dingen vinden, Game toernooien van bijvoorbeeld Valorant en Smash Bros, er zijn vaak specifiek georiënteerde plekken van bijvoorbeeld Nintendo of Logitech en er zijn plekken met allemaal consoles zitten waar je even lekker kan gamen.

Het laatste wat er veel voorkomt zijn de verschillende activiteiten. Je kan bijvoorbeeld leren zwaardvechten, speeddaten, comics tekenen, Dungeons & Dragons spelen en er is een Kpop dance event. Erg leuke activiteiten waar je je dag mee kan vullen. Kijk wel uit. Sommige van deze activiteiten kosten geld.

Er is dus meer dan genoeg te doen tijdens Comic Con. Dus als je veel van deze dingen wil doen raad ik je aan om beide dagen te gaan. zodat je alles kan doen. Maar er is dus genoeg te doen voor iedereen.

Share

About Dirk Ahles

dirk@familieahles.nl'
Hallo. Ik ben Dirk Ahles. Ik ben de zoon van Karina. Ik ben 15 jaar. Ik houd van gamen en van naar de bioscoop gaan en maak daar verslagen over voor op de website.

Check Also

Welke acteurs komen er bij Heroes Dutch Comic Con 2023?

24 en 25 juni 2023 is het weer tijd voor Heroes Dutch Comic Con. Bij …

Share
Share