Woezel & Pip magnetische vormendoos [recensie]

woezel-pip-vormendoos-magnetisch-recensie-copyright-trotse-moeders-1Met deze magnetische vormendoos leren kinderen vormen en kleuren herkennen en benoemen. Ze leren bovendien om eenvoudige patronen na te maken en voort te zetten. Op een ongedwongen manier kan je kind aan de slag met tal van kleurrijke vormen. De schattige hondjes Woezel & Pip zorgen ervoor dat je kind niet snel uitgespeeld is. De doos kan bijvoorbeeld een ideaal tijdverdrijf zijn tijdens lange autoritten. Doordat de doos magnetisch is, hoef je niet bang te zijn dat je kind de losse stukjes kwijtraakt. In de doos zitten 75 magneetvormen en 16 werkbladen voor eindeloos speelplezier.

woezel-pip-vormendoos-magnetisch-recensie-copyright-trotse-moeders-2

Leerdoelen:
Herkennen en benoemen van vormen en kleuren
Namaken van eenvoudige patronen
Herkennen van de regelmaat in een patroon en voortzetten van het patroon

Recensie:
Persoonlijk vind ik het erg knap wat ze binnen een bepaald thema, in dit geval Woezel en Pip, allemaal weten te bedenken. Maar dit spel is erg leuk en hoewel het concept niet heel ingewikkeld is, spreekt het erg aan. Niet alleen bij onze dochter van 3 maar ook bij onze zoon van 6.

IMG_3861 IMG_3860

De set bestaat uit een bewaardoos waar je tevens de magneten op kunt plakken. De magneten zijn allemaal verschillende vormen in een paar verschillende kleuren. Bij de set zitten 16 werkbladen die verschillend zijn in moeilijkheidsgraad.

IMG_3856

Je kunt de magneten plakken op de bestaande voorbeelden, maar naast het voorbeeld is er ook ruimte om het voorbeeld na te maken. Op deze wijze is het voor iedereen leuk en kan je er altijd mee uit de voeten. De leerdoelen die de fabrikant stelt bij dit spel kan ik me goed in vinden. Het is leuk om mee bezig te zijn. En doordat de vormen magnetisch zijn kan je dit ook gemakkelijk in de auto of in de tuin doen.

IMG_2472 IMG_2476 (1)

Wij zijn erg enthousiast over magnetische vormen doos. Het is ook erg leuk om samen met je kind te doen, vooral onze dochter van 3 heeft soms nog wat hulp nodig. Niet met de vormen op het voorbeeld plakken maar wel met het voorbeeld namaken.

Woezel & Pip – magnetische vormendoos
Vormen & kleuren, 3+, uitgeverij Zwijsen
Bestel deze vormendoos hier >>>>

Share

About Lara Bellis

lbellis@xs4all.nl'
Mijn naam is Lara Bellis en ik ben 31 jaar. Ik woon samen met mijn man en onze kinderen Arthur (5) en Felien (2) in Amersfoort. Naast Trotse Moeder ben ik muziektherapeut en als zelfstandige breng ik muziektherapie aan huis bij volwassenen met een verstandelijke beperking en ook aan kinderen met autisme.

Check Also

Disney – mijn eerste woordjes

Disney en kinderen, het lijkt een combinatie die vanzelfsprekend is. En nu is er, volgens …

Share
Share