My Little Pony Equestria girls

Equestria Girls doosDit najaar komen de gekleurde paardjes tot leven als echte tienermeiden. De bekende pony  karakters van de TV serie zijn door een magische toverspiegel gestapt en getransformeerd in echte tienermeiden,  de Equestria girls. Speel de film  – die nu te zien is in de bioscoop – na en verzin je eigen avonturen. De My Little Pony Equestria girls hebben verschillende accessoires waarmee je jouw pony girl er prachtig kan laten uit zien.

Equestria GirlsRecensie

Hoewel deze versie van My Little Pony een stuk stoerder is dan de zoete, meestal roze versies, is mijn dochter erg enthousiast. Ze kent de film niet, maar pakt toch direct naar het meisje, nadat ze de nieuwe pony bij een van de andere pony vriendjes heeft gezet. Het haar wordt gekamd en er ontstaat een heel avontuur, waarbij op een gegeven moment ook de pony-vriendjes, inclusief de nieuwe pony, betrokken worden.

Opvallend vind ik dat ze er zo lang mee speelt. Het toevoegen van een “meisje” geeft kennelijk veel meer opties dan alleen de pony’s. Het fantasie spel is erg gevarieerd en hoewel het kammen van de haren een steeds terugkerend ritueel blijft, is er met deze set voor meisjes veel spel mogelijk. Tweelingbroer van 7 vindt er weinig aan. Hoewel hij wel “cool” zegt wanneer zijn zus het lat zien, is hij niet te porren om mee te spelen.

De leeftijdsindicatie is vanaf 5 jaar, maar hoewel er kleine onderdelen bij zitten, is dit ook voor jongere kinderen erg leuk speelgoed. Gewoon de accessoires nog even buiten bereik houden.

Leerlingen van Basisschool Het Kompas in Vuuren mochten ook met My Little Pony Equetria Girls spelen. Hier het verslag:

Drie docenten bogen zich over de Equestria Girls, de nieuwe poppenlijn van My Little Pony. Ze zagen dat de meisjes (want dat geen jongen de poppen aanraakte, verbaasde niet) er behoorlijk lang en lekker mee speelden. Educatief? Dat nou ook weer niet, of ja, juf Petra (groep 3/4) vindt wel dat de poppen het ‘samen spelen’ stimuleert.
SpeelgoedtestHasbro2013_MLPEquestriaGirls2Danitsja (8): “Met deze poppen kan ik echt uren spelen, ze zijn zo mooi! Thuis heb ik nog meer poppen en ook My Little Pony paarden en een groot huis waar ze allemaal wonen.”

Zou je dit product op je verlanglijst zetten? Anne (6): ‘’Ja, ik hoop dat ik er eentje krijg van Sinterklaas, het liefste die paarse.”

Wat vind je speciaal aan deze poppen? Beide meiden: ‘’Al die haarfrutsels! Dat je van alles met hun haar kan doen, dat is leuk. Daarom vinden we My little Pony’s ook leuk.’’

Cijfer: 7,5

Share

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 19 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 16 jaar.

Check Also

Geronimo Stilton – Een nacht tussen de heksen

Een serie gloednieuwe fantasia-avonturen in een handzaam formaat! Compleet met spelletjes, recepten en Diy’s en …

Share
Share