Bach Rescue Cream

Bach Rescue Cream is de eerste hulp voor de huid. De crème bevat een combinatie van de originele Bach bloesem mix Rescue en de Bach bloesem mix Crab Apple. Deze crème heeft een verzachtende en huidherstellende werking. Het product is vrij van parfum en parabenen.

Recensie
Een crème dat de eerste hulp verleent bij kleine ongelukjes, dat is een must in elk huishouden waar kinderen wonen. Het fenomeen is mij niet echt onbekend; zelf heb ik altijd VSM Calendulan Eerste Hulp Zalf in huis. Ideaal om te gebruiken bij oppervlakkige huid beschadigingen. Maar goed, om deze Bach Rescue Cream te testen, leggen we mijn vertrouwde hulp maar even ter zijde. Lang hoef ik niet te wachten om dit smeerseltje uit te proberen: wanneer ik in de schuur aan het rommelen ben, schaaf ik met mijn elleboog langs de betonnen muur. Een schaafwondje is het gevolg. Normaal gesproken zou ik er niet iets op doen, maar nu besluit ik er maar wat van mijn nieuwe eerste hulp crème op te smeren. Het zalfje voelt prettig aan op de beschadigde huid en laat zich makkelijk verdelen. De crème verzacht absoluut de schrale plek, maar verder heb ik niet het idee dat het veel doet. De schaafwond geneest zoals je zou verwachten; ik heb niet het idee dat het uit maakt of ik nu wel of niet iets er op had gesmeerd.

De grote vraag is natuurlijk of ik verschil merk in werking ten opzichte van mijn vertrouwde smeerseltje bij ongelukjes. De zalf met calendula heeft mij al jaren geleden bewezen effectief te zijn. Het heeft een  ontsmettende werking, de huid herstelt sneller en je hebt minder kans op littekens. Het feit dat die zalf zich al bewezen heeft, maakt  dat ik persoonlijk daar meer vertrouwen in heb dan in deze  crème. Maar – dat geef ik eerlijk toe – dat kan ook komen doordat ik de beschrijving van de werkzame bestanddelen een beetje zweverig vind. Op de website van TS Products (waartoe Bach Rescue Remedies behoort) staat namelijk het volgende over de ingrediënten:

  • Cherry Plum/ Kerspruim: helpt kalm te blijven
  • Clematis/ Bosrank: ondersteunt tegenwoordigheid van geest voor dromerigheid of weinig interesse in het heden
  • Crab Apple/ Wilde Appel: heeft een reinigende werking
  • Impatiens/ Reuzenbalsemien: tegen ongeduld en irritatie
  • Rock Rose/ Zonneroosje: tegen gevoelens van paniek
  • Star of Bethlehem/ Vogelmelk: voor de nawerkingen van traumatische ervaringen, shock

Ik geloof best dat de beschreven bestanddelen de werking hebben die er achter staat, echter zie ik niet echt de toegevoegde waarde om deze ingrediënten te gebruiken in een crème die bedoeld is voor oppervlakkige huid beschadigingen. Alleen de reinigende werking van de wilde appel vind ik een nuttige werking die zeker thuis hoort in een EHBO smeersel. Echter heb ik niet het idee dat de andere planten hun werking via de huid doorgeven en ik zie voor oppervlakkige huis-, tuin- en keukenongelukjes ook niet het nut in van een bestanddelen die claimen dat het helpen tegen bijvoorbeeld  dromerigheid en irritatie. De tube komt hier wel op, want ik heb al een andere toepassing gevonden. Omdat op de verpakking stond dat het ook een weldaad is voor de ruwe of schrale huid, besloot ik mijn handen er maar eens mee in te smeren. Dat is in ieder geval wel een toepassing waarvan ik overtuigd ben, want het voelt prettig aan op de droge huid van mijn handen. Maar daarvoor heb ik – normaal gesproken – een goedkoper smeersel, dus ik zal het product niet zelf aanschaffen.

Wel praktisch om te weten: Bach Rescue Cream mag ook gebruikt worden tijdens de zwangerschap en het geven van borstvoeding. Er is ook een Bach Rescue Gel die  – naast dezelfde werking van de  crème – ook nog een verkoelende werking heeft.

Bestel dit product hier>>

Share

About Irene Kalsbeek

ickalsbeek@gmail.com'
Trotse, alleenstaande mama van een dochter van acht. Hobby's: wandelen, lezen, creatief bezig zijn, scrappen, koken... en een passie voor schrijven! Twee dagen per week ben ik op school te vinden als overblijfmedewerkster bij de Tussenschoolse Opvang.

Check Also

Gratis Rode Kruis thuiscursus

Behalve Trotse Moeder en uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl, ben ik ook vrijwilliger bij het …

Share
Share