Brammetje Baas

De energieke Brammetje is zeven jaar en kan een heleboel dingen heel goed. Hij kan al AVI 2 lezen, drummen op de tafel, hoger springen dan zijn vader (op de trampoline) en wel drie meisjes op de kar over het schoolplein trekken. Er is eigenlijk maar één ding dat Brammetje helemaal niet goed kan, en dat is stil zitten.

Brammetje Baas is geregisseerd door Anna van der Heide en het scenario werd geschreven door Tamara Bos, bekend van onder andere Minoes, Dolfje Weerwolfje en Het paard van Sinterklaas. De rol van Brammetje Baas wordt vertolkt door Coen van Overdam. Andere hoofdrollen worden gespeeld door Katja Herbers, Tjebbo Gerritsma, René Groothof en Egbert-Jan Weeber.

Recensie
Mijn dochter had de film Brammetje Baas in de bioscoop al gezien, maar zelf had ik de film nog niet gezien. Zodra mijn dochter de DVD in handen kreeg moest deze meteen bekeken worden. Alle herinneringen aan de film kwamen weer terug en ze stond – heel toepasselijk – te stuiteren in de woonkamer. Dus we installeerden ons op de bank en gingen er eens goed voor zitten…

Brammetje Baas is een film met een actueel onderwerp, namelijk ADHD. Bram is een jongetje dat niet kan wachten om eindelijk naar groep drie te gaan, want daar leer je alles. Echter valt het hem al snel tegen in groep drie bij meester Vis. Want stilzitten achter een tafeltje is nu net iets dat Brammetje niet kan. Meester Vis kan daar op zijn beurt duidelijk niet mee om gaan en dat levert de nodige strijd en onbegrip op. Brammetje kan zijn energie niet kwijt op school, wat overigens vaak tot hilarische situaties leidt. Wanneer meester Vis een tijdje uit de roulatie is wordt hij vervangen door de jonge meester Mark. In tegenstelling tot de oudere meneer Vis weet hij wel om te gaan met de concentratieproblemen van deze lieve, maar energieke  jongen.

Brammetje Baas is een film voor het hele gezin. Kinderen zullen vooral genieten van de lachwekkende situaties waarin Brammetje terecht komt, maar leren tegelijkertijd ook dat het helemaal niet erg is als je anders bent dan anderen. Het verhaal brengt duidelijk in beeld hoe vervelend het is als het in je hoofd nooit stil is. Ook zonder drukke kinderen in de klas is dit een heel herkenbare film voor kinderen. De overgang van groep twee naar groep drie is nu eenmaal erg groot en ik merk dat er bij ons op school trucjes worden toegepast die ook in de film aanwezig zijn. Zo hoor ik dat bij mijn dochter in de groep de kinderen soms even een rondje om de school heen rennen. Dan zijn ze even buiten geweest, de energie is ontladen en dan kunnen ze weer fris aan het werk.

Als extra’s staan op deze DVD de trailer van de film, the making of en de videoclip van Jochem Myjer die de titelsong “Ik ben anders dan de rest” heeft ingezongen. Dit lied dekt al de lading van de film, maar de beelden uit de film maken het plaatje helemaal compleet.

Bestel deze DVD hier via Bol.com>>

Share

About Irene Kalsbeek

ickalsbeek@gmail.com'
Trotse, alleenstaande mama van een dochter van acht. Hobby's: wandelen, lezen, creatief bezig zijn, scrappen, koken... en een passie voor schrijven! Twee dagen per week ben ik op school te vinden als overblijfmedewerkster bij de Tussenschoolse Opvang.

Check Also

Jippie No More! op het Cinekid Festival en vanaf 13 december in de bioscoop.

Iedere herfstvakantie vindt Cinekid Festival plaats: het grootste kinderfilm- en mediafestival ter wereld. De nieuwste …

Share
Share