Vlindervrienden en het Grote Avontuur

Vlindervrienden en het Grote Avontuur is een Canadese animatiefilm die door Just Entertainment naar Nederland wordt gebracht. Vanaf 7 februari 2024 is deze film in de Nederlandse bioscopen te zien. Behalve dat het een leuke familiefilm is, zijn er nog twee redenen om deze animatie film te gaan bekijken met je kind(eren):

Bijzonder migratie verhaal

De film gaat over de migratie van monarchvlinders vanuit Canada, via Noord-Amerika, naar Mexico. Ja, le leest het goed! Deze vlinders maken een tocht van duizenden kilometers om te overwinteren. Kun je het je voorstellen? Zo’n tere kleine vlinder die helemaal van Canada naar Mexico fladdert? Enorm leerzaam voor het hele gezin en een mooi onderwerp voor een spreekbeurt of presentatie op school.

Samen kom je verder

Zonder belerend te zijn, zit er in de film Vlindervrienden en het Grote Avontuur een mooie boodschap: onze connectie met anderen is veel belangrijker dan onze verschillen. Niet voor niks luidt het gezegde ‘alleen ga je sneller, samen kom je verder’. Mooi voor kinderen die om welke reden dan ook het gevoel hebben dat ze anders zijn dan de rest van de groep / klas. Of die een vriendje of vriendinnetje hebben die zich anders voelt.

Algemene informatie en trailer Vlindervrienden en het Grote Avontuur

Vlindervrienden en het Grote Avontuur’ is een hartverwarmend verhaal over de moedige, maar onhandige éénvleugelige, vlinder Patrick. Wanneer Patrick niet deel mag nemen aan het jaarlijks vlinderavontuur – de migratie van de monarchvlinder – verstopt hij zich in een trailer om toch mee te kunnen. Samen met de hulp van zijn beste vriend, de klungelige rups Marty, en Jennifer, een vlinder met hoogtevrees, wordt Patrick een onwaarschijnlijke held. Tijdens dit bijzonder avontuur moet Patrick zijn (vlieg)angsten onder ogen zien en zijn unieke eigenschappen omarmen, terwijl hij ook nog te maken krijgt met drie kwaadaardige vogels die uit zijn op wraak.

De film Vlindervrienden en het Grote Avontuur is geschikt voor het hele gezin (kijkwijzer-advies 6 jaar en ouder) en duurt 82 minuten.

Share

About Redactie

redactie@trotsemoeders.nl'
De redactie van TrotseMoeders schrijft over algemene onderwerpen, vaak op basis van een nieuws uit andere bronnen of persberichten. In deze artikelen worden over het algemeen geen eigen meningen, stellingen of reviews gegeven.

Check Also

SCOOB! Een kwispelend avontuur

SCOOB! is het eerste volledig geanimeerde Scooby-Doo-avontuur voor de bioscoop. Deze animatiefilm is vanaf donderdag …

Share
Share