Vliegen met kinderen

Wanneer je als moeder voor het eerst met kinderen gaat vliegen, kan dit behoorlijk wat stress opleveren. Wees niet bang, er zijn natuurlijk een paar dingen waar je aan moet denken, maar als heuse supermom gaat jou dit helemaal lukken!

Afleiding
Check goed bij de vliegtuigmaatschappijen welke regels er gelden wat betreft vliegtickets en kinderen. Bij bijna alle maatschappijen is het zo dat kinderen onder de twee jaar geen eigen stoel krijgen. Je kunt makkelijk vliegtickets vergelijken via Tix. De vakantie begint daarna al bij het inpakken. Je moet eraan denken dat je niet alleen spullen voor op vakantie meeneemt, maar ook voor onderweg.Screenshot 2014-07-17 at 17.50.12

Helemaal wanneer je met kleine kinderen vliegt, is het een goed idee om voor afleiding speelgoed mee te nemen. Denk hierbij aan het favoriete boekje, de slaapknuffel of het leukste speeltje.

In vliegtuigen worden vaak op de wat langere vluchten ook films uitgezonden en soms kun je je eigen film of serie kiezen. Hierbij is er vaak een groot aanbod aan kindertelevisie.

Rust
Het is belangrijk dat zowel jij als je kinderen genoeg rust nemen op een vliegreis, vooral wanneer het van tevoren de nodige stress heeft opgeleverd. Voor kinderen met vliegangst is het daarom handig om reistabletjes mee te nemen. Hier worden ze rustig van en soms kan het zelfs zo zijn dat ze er van is slaap vallen.

Natuurlijk kan het zijn dat je kindje toch een keer onrustig wordt en begint te huilen. Raak vooral niet in de stress, dit gebeurt bij iedere dreumes. Troosten of een rondje lopen helpt vaak het best. Kinderen kunnen net als ons last krijgen van hun oren bij het opstijgen of landen. Koop van tevoren een flesje water of een pakje kauwgom. Ook oordopjes helpen vaak goed. Een goede voorbereiding is het halve werk. Kijk voor meer tips eens op deze blog. Fijne vakantie!

About Redactie

redactie@trotsemoeders.nl'
De redactie van TrotseMoeders schrijft over algemene onderwerpen, vaak op basis van een nieuws uit andere bronnen of persberichten. In deze artikelen worden over het algemeen geen eigen meningen, stellingen of reviews gegeven.

Check Also

Gegijzeld [bespreking]

Tja…. wat zou JIJ doen? Stel, je kunt het leven van je kind redden, maar …