Ik leer letters

ik leer lettersIk Leer Letters is een uitstekend hulpmiddel om te leren lezen en schrijven. Als je kind 3 jaar is, ontdekt het de vorm van letters en leert het geleidelijk die te herkennen en te benoemen.
De serie “Ik Leer…”speelt hierop in met een zeer compleet spel met duidelijke doelen:

– Hoofdletters en kleine letters onderscheiden
– Letters en afbeeldingen bij elkaar zoeken
– Ontdekken hoe woorden worden geschreven
– Het alfabet leren

Recensie
Wat was mijn dochter van 5 jaar blij toen ze dit spel van Jumbo zag! Met een grotere broer, kan ze al een tijd lang lezen. Want toen mijn zoon leerde lezen, vond zij dit ook wel erg interessant. Spelenderwijs heeft zij toen ook lezen geleerd. Maar ook al kan ze lezen, dit spel is en blijft leuk!

DSC07183In eerste instantie dacht ik dat dit spel alleen maar bedoeld was om de juiste (begin)letter bij het juiste plaatje neer te leggen. Maar toen ik de spelregels las, kwam ik erachter dat dit spel zes varianten kent; Letterdomino, Alfabettreintje, Klankspel, Rijmspel en Alfabetmemo (één voor de allerkleinsten en één voor de wat oudere kinderen).

Mijn dochter wou direct het Alfabettreintje maken. Dat wil zeggen; de letters op de juiste volgorde van het alfabet leggen. Voor kinderen die het alfabet nog moeilijk vinden staan er op de kaartjes (aan de zijkanten) zelfcorrigerende kleurbuttons. Deze halve rondjes vormen – als je de juiste kaartjes naast elkaar legt – een heel rondje in dezelfde kleur. Zo kunnen peuters en kleuters zelf zien of ze het goed hebben gedaan.

DSC07182Mijn dochter kent – merken we nu – het hele alfabetliedje. Ook al moest ze bij bijna elke letter overnieuw beginnen met dit alfabetliedje, ze bleef ijverig doorgaan om de alfabettrein af te krijgen. En dit liedje hielp haar om achter elke letter te komen, die aan de beurt was. Erg leuk om te zien hoe ze dit spel helemaal zelf deed!

Ook de andere spelletjes zijn leerzaam én erg leuk! Afhankelijk van wat je kindje kan, kun je de spelletjes uitzoeken die hij/zij kan. Eén ding is zeker; Ik leer letters is een superleuk en leerzaam spel!

Ik leer letters
Jumbo – leerzaam spel, Playlab
Bestel dit spel hier >>>>

About Rolanda

rolanda@casema.nl'
Moeder van 2 kinderen; een dochter van 5 jaar en een zoon van 7 jaar. Alweer bijna 4 jaar schrijf ik voor TrotseMoeder.nl. Ik vind het dan ook super dat ik op TrotseMoeders.nl mijn grote hobby schrijven volop kan vervullen.

Check Also

Big Brain Academy: Knappe Koppen voor Nintendo Switch [recensie]

Deze Trotse Moeder heeft nu een keer een game om helemaal zelf te spelen: Big …