Yakanuko: een gevaarlijke opdracht

yakanuko-trotse-moedersDe elfjarige Jake is een held, maar (bijna) niemand weet dat. Overdag zit hij te slapen in de klas en ’s nachts beschermt hij als Yakanuko de wereld tegen het kwaad. Sinds zijn vader drie jaar geleden spoorloos verdween beschouwt Jake het als zijn taak om ervoor te zorgen dat de mensen om wie hij geeft veilig zijn. Met zijn onverwoestbare zelfvertrouwen en grote computerkennis gaat Jake de strijd aan met slechteriken, gevaarlijke robots en ander gespuis.

Recensie

Wat een bijzonder boek is dit. Qua vormgeving niet te vergelijken met andere boeken die mijn kinderen lezen. De illustraties lijken van een computergame afkomstig en ook het verhaal lijkt op een verhaallijn waar je zo een game omheen kunt maken. Kijk maar even naar de trailer om een indruk te krijgen van zowel het verhaal als de tekeningen:

Mijn oudste zoon (10 jaar) kreeg het boek in handen toen ik het uit de post haalde en begon direct te lezen. Een paar uur later was het uit (het is een snelle lezer) en hij vond het fantastisch. Screenshot 2014-11-08 at 14.17.04Hij is er van overtuigd dat er meer delen zullen komen en ik hoop het met hem, want hij heeft er erg van genoten. Ook mijn jongste zoon van 8 jaar heeft al aangekondigd dat dit het volgende boek is wat hij wil gaan lezen!

Screenshot 2014-11-08 at 14.16.48Mijn oudste zoon geeft hieronder zijn eigen mening:

Dit was een leuk en best spannend boek. Er zat veel humor in, bijvoorbeeld wanneer het kleine zusje van Jake (Shelly) Jake redt zonder dat ze het merkt. Er zijn een heleboel bijna-dood momenten voor Jake en dat is natuurlijk spannend. Gelukkig loopt het iedere keer net op tijd goed af.

Ik hoop dat er nog meer boeken over Yakanuko komen. Ik denk het wel want er is iets met de zwerver wat ik niet wil verklappen voor kinderen die het boek nog gaan lezen, maar volgens mij gaat het verhaal nog verder…

Yakanuko: een gevaarlijke opdracht – Curt Fortin en Nick van Leent
Bekijk op bol.comHardcover, 104 pagina’s, uitgeverij Leopold
Bestel dit boek hier >>>>

Screenshot 2014-11-08 at 14.16.32

Share

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 19 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 17 jaar.

Check Also

De Smurfen 2 – De Gevangene van de Groene Steen [recensie]

Verhalen van de Smurfen zijn dingen die al een hele lange tijd terug gaan voor …

Share
Share