Weer zwanger

Het handboek voor, tijdens en na een volgende zwangerschap.

Ook al ben je onherroepelijk ervaringsdeskundige, een volgende zwangerschap is anders dan de eerste. Er loopt nu al minstens 1 kind rond dat aandacht wil, opgetild moet worden, kinderziektes krijgt. Bovendien heeft je lijf al een zwangerschap en een bevalling doorstaan en reageer jijzelf nu misschien anders op de rondrazende hormonen dan een vorige keer.

–  Wanneer besluit je dat je toe bent aan een nieuwe zwangerschap en waarmee moet je rekening houden?
–  Hoe gaat het als de eerste geboorte via een keizersnee was, maar je nu op een natuurlijke wijze wilt bevallen?
–  Hoe bereid je je kind voor op de komst van een broertje of zusje?
–  Hoe breng je, samen met je partner, de balans in jullie nieuwe gezin?

Weer zwanger is het ideale boek dat jou begeleidt tijdens deze bijzondere periode.

Recensie
Weer zwanger is een goed en duidelijk opgezet boek voor zowel vrouwen als mannen. Het boek is geschreven door een arts met een grote interesse voor zwangerschap en kindergeneeskunde. Zij vormde voor dit boek een team met professoren en een kinderpsycholoog, die ook allemaal eerder aan boeken meeschreven.

Het boek is in zeer veel verschillende hoofdstukken ingedeeld. Dit is duidelijk, overzichtelijk en leest makkelijk. De opbouw van het boek is duidelijk. Er wordt gebruik gemaakt van verschillende kaders.

Er staan veel plaatjes in het hele boek. Deze plaatjes zijn zowel getekend als foto’s. Ze zijn allemaal duidelijk, zodat je er ook echt wat van begrijpt en je er wat bij kan voorstellen.

Een voorbeeld hiervan zijn de echoplaatjes die in het boek staan. Of de foto’s van de kindjes met de vijfde ziekte en waterpokken. Vaak staan in boeken of op internet niet zulke duidelijke plaatjes, waardoor je nog een beetje moet raden of het overeen komt met wat jouw kind heeft. Deze plaatjes zijn dus wel erg duidelijk.

Ook staan er veel tips in het hele boek waar je zeker je voordeel uit kan halen. Verschillende tips die er in staan zijn: tips bij het sporten, eenvoudige tips om je huid in een goede conditie te houden, manieren om je kind erbij te betrekken.

In het boek ‘weer zwanger’ lees je dingen waarvan je denkt ‘oja, dat zat ook alweer zo’. Maar je zult ook zeker nieuwe dingen tegenkomen. Het is een goed en duidelijk boek. Een aanrader voor iedereen. Ook leuk om bepaalde plaatjes aan je kinderen te laten zien.


Weer zwanger – Penny Preston
Zwangerschapsboek, paperback, 128 bladzijdes, Spectrum

Lees ook:
Op stap!
Ik wil een hond

About Redactie

redactie@trotsemoeders.nl'
De redactie van TrotseMoeders schrijft over algemene onderwerpen, vaak op basis van een nieuws uit andere bronnen of persberichten. In deze artikelen worden over het algemeen geen eigen meningen, stellingen of reviews gegeven.

Check Also

Feel good-raadgever – Opkomen voor jezelf [recensie]

Leren assertief zijn en nee durven zeggen. Veel mensen betreuren het dat ze niet voor …