Luister naar je innerlijke godin

Fantaseer je wel eens over seks waarbij onderdanigheid en overmeestering een rol spelen? Lijkt het je lekker om vastgebonden te worden, of een tik op je billen te krijgen of die te geven? Je bent niet de enige blijkt uit het overweldigende succes van erotische titels als de Vijftig tinten-trilogie en Negentig dagen Genevieve. Dat opwindende spel van psychologische overheersing en fysieke inperking heet BDSM, een geweldige manier om je seksleven een nieuwe boost te geven en je kinky wensdromen waar te maken. Stap voor stap en binnen jouw emotionele en seksuele grenzen. Luister naar je innerlijke godin is een gids voor beginners, die je stapsgewijs introduceert in de wereld van BDSM. Dit praktische en informatieve boekje is bedoeld voor iedereen die wel wat meer wil weten over de sensuele kunst van dominantie, bondage en spanking, en speeltjes die je daarbij kunt gebruiken. Laat je inspireren door de spannende rollenspelen en maak de overstap van alledaagse seks naar kinky seks.

Recensie
Toen ik het boek met de post ontving, was ik blij verrast. Het ziet er mooi uit en voelt ook nog eens heel prettig aan, het boek is namelijk voorzien van een hele zachte kaft. Een licht gespannen gevoel maakte zich van mij meester, want hoewel ik de vijftig tinten-trilogie met veel plezier heb gelezen, ben ik zelf toch vrij behoudend. Ik was erg benieuwd hoe alles in het boek zou worden omschreven en of het wel wat voor me zou zijn. Eerst maar eens even bladeren.

De inhoudsopgave is heel uitgebreid en biedt je meteen al een goed overzicht van de onderwerpen die in het boek aan bod komen: de basisprincipes van BDSM, bondage, spanking, fantasie in film en fictie, fetisj, speeltjes, de rollenspellen. Ik vermoed meteen al dat de sectie fetisj me het minst zal aanspreken (later blijkt dit te kloppen). Het boek is verder prettig opgemaakt, niet te veel tekst per pagina, een vrij groot lettertype en vooral ook veel beeldmateriaal.

Het boek leest heel makkelijk en prettig weg door de prettige en nuchtere schrijfstijl. Het is echt een informatief boek. In het gedeelte over de basisprincipes van BDSM wordt duidelijk beschreven wat BDSM inhoudt en hoe je dit in de praktijk zelf kunt vormgeven. Hierbij heb ik veel flashbacks naar Vijftig Tinten Grijs. Er wordt gesproken over de basisregels, de sub en de dominant, stopwoorden, opbouw van sessies en er is een complete afsprakenlijst opgenomen. Daarna worden de verschillende onderdelen van BDSM (bondage, discipline/dominantie, submissie/sadisme en masochisme) uitgebreid besproken. Er wordt verteld hoe je zaken als bondage en spanking kunt opbouwen, en alles omlijst met veel beeldmateriaal en nuttige tips. Vervolgens worden er allerlei vormen van fetisjen besproken en speeltjes die je kunt gebruiken bij BDSM.

Het laatste gedeelte van Luister naar je innerlijke godin gaat over rollenspellen. Hier worden tien, vrij gedetailleerde uitgewerkte, omschrijvingen gegeven van rollenspellen die je kunt gebruiken. Deze zijn allemaal nog vrij vanilla, maar je kunt er natuurlijk altijd je eigen draai aan geven als je nog wat verder wilt gaan. Voor mij is kinky vanilla voldoende en deze rollenspellen hebben mij in elk geval wel weer wat leuke inspiratie opgeleverd.

Al met al is het een leuk boek voor iedereen die, al dan niet geïnspireerd door de Vijftig tinten-trilogie, wat meer wil weten over BDSM. Het biedt veel informatie en handige tips om inspiratie op te doen. Zelf vond ik de titel van het boek ietwat misleidend. Toen ik alleen nog de voorkant van het boek had gezien, had ik niet vermoed dat het over BDSM zou gaan! Maar goed, als dat het enige minpunt is, is geen vuiltje aan de lucht, toch? De titel doet vermoeden dat het boek alleen voor vrouwen is, maar ook mijn man heeft het boek met plezier gelezen. Luister naar je innerlijke godin is een boek waar je prima samen mee aan de slag kunt.

Luister naar je innerlijke godin
Erotisch boek, paperback, 143 pagina’s, Karakter Uitgevers B.V.
Bestel dit boek hier>>

Share

About Tineke

tineke@awendan.nl'
Ik ben Tineke (35), ben getrouwd met Richard (36) en mama van twee lange einden - Sander (9) en Ilse (bijna 8). Mijn werkdagen breng ik schrijvend en vertalend achter mijn computer door als zelfstandig schrijftrainer, tekstschrijver en vertaler. Buiten mijn werk om kom ik tijd te kort door gezellige dingen te doen met man en kinderen, te lezen, klarinet te spelen, me te verliezen in Facebook, Twitter en Pinterest en nog veel meer.
Share
Share