Draco de Draak

Draco de Draak en zijn vriendjes willen net zo goed kunnen vuurspuwen als zijn vriendjes. Dus zit er maar één ding op; heel veel oefenen. De bedoeling van dit spel is dan ook om de zwevende vuurbal op het gewenste vulkaanveld te blazen. Het speelveld bestaat uit 6 vulkaanvelden. Iedere speler legt op elk vulkaanveld een fiche van zijn eigen kleur. Blaas je de vuurbal op een vulkaanveld, waar nog een fiche van jouw kleur ligt, dan mag je deze fiche pakken. Wie als eerste zijn aflegbordje vol heeft, heeft gewonnen.

Recensie
Toen we dit spel van Ravensburger kregen riep mijn zoon van 6 jaar direct: “Oooohh, dat is dat spel waarmee je moet blazen. Die wou ik al zo graag hebben!”. Het bleek dus dat hij dit spel al vaak op tv had gezien tijdens reclames. Mijn dochter van 4 jaar kwam er ook gelijk bij en wist kennelijk ook al welk spel dit was. Dus de tafel werd gelijk leeggemaakt, zodat we gelijk het spel konden gaan spelen.

Het spel moest nog wel even in elkaar gezet worden. En toen viel me gelijk op dat de doos zelf eigenlijk het speelveld is. Kijk, daar is nog eens over nagedacht! Je plaatst de blazer (de vulkaan) in de doos en legt daarop het speelbord. Zo staat de vulkaan direct stevig en kun je de doos gewoon draaien tijdens het spel. Hierna kon het spel beginnen. Door zachtjes te blazen, blaas je de vuurbal op een vulkaanveld. Liefst op een vulkaanveld waar nog een fiche van jouw kleur staat. Want in dat geval mag je jouw fiche van het vulkaanveld halen en op je aflegbord leggen. Al gauw bleek dat mijn kinderen dit spel beter onder de knie hadden dan ik. Ik blies kennelijk steeds net te hard, waardoor de vuurbal op de tafel belandde in plaats van op een vulkaanveld. Ik speelde het spel zelfs zo slecht dat mijn zoon op een gegeven vroeg of ik hun soms expres liet winnen… ”Nee, dat doe ik soms wel maar nou doe ik juist echt mijn best om te winnen!” Als mijn zoon al denkt dat ik hun laat winnen, dan speel ik het spel dus echt heel slecht!

Draco de Draak is in alle aspecten een heel leuk spel. Het spel is stevig en compact doordat de doos als speelveld wordt gebruikt, het spel ziet er leuk uit en het is erg leuk om te doen. Er is maar één minpuntje aan dit spel en dat is het geluid. Je hoort continu een zoemend geluid van de blazer. De kinderen hebben er geen last van, maar ik wel. Als je dit spel een half uurtje speelt, dan gaan de meeste ouders zich, denk ik, best wel irriteren aan dat geluid. Maar ondanks dat geluid is Draco de Draak gewoon een superleuk spel!

Bestel dit spel hier>>

Share

About Rolanda

rolanda@casema.nl'
Moeder van 2 kinderen; een dochter van 5 jaar en een zoon van 7 jaar. Alweer bijna 4 jaar schrijf ik voor TrotseMoeder.nl. Ik vind het dan ook super dat ik op TrotseMoeders.nl mijn grote hobby schrijven volop kan vervullen.

Check Also

Big Brain Academy: Knappe Koppen voor Nintendo Switch [recensie]

Deze Trotse Moeder heeft nu een keer een game om helemaal zelf te spelen: Big …

Share
Share