Hoera ik ben zes!

hoera-ik-ben-zes-recensie-copyright-trotse-moeders-1Over Bas die een legokasteel bouwt, en over Annabel die altijd op zoek is naar schatten. Over Daantje die niet zo goed tegen zijn verlies kan, over Merel die het liefst de hele dag zingt, en over Bertje die alles weggoochelt. En over nog veel meer grappige dingen die zich af kunnen spelen in het leven van een zesjarige.

Recensie
Wanneer je zes jaar bent en een boek krijgt dat heet: Hoera ik ben zes! dan wil je nog voorgelezen worden en vind je herkenning in de verhaaltjes die in het boek staan omschreven. Je weet nog niet dat je al die lettertjes die er staan woorden en rijmpjes vormen die jij straks zelf mag gaan lezen. Dus als je dit boek krijgt op jouw zesde verjaardag, is het eigenlijk een cadeautje op een cadeautje.

Marianne Busser en Ron Schröder schreven een hele reeks aan mooie rijmboekjes voor bijzonder momenten. Van 1 tot 6 jaar, of over Sinterklaas, Kerst, over naar groep 1 gaan of bijvoorbeeld zwemles. Je ziet overeenkomsten in de boeken, maar elk zijn ze uniek om hun thema’s en meest geweldige voorleesvorm; rijmen en mooie gedichtjes. Ken je kinderen die binnenkort 7 jaar worden is dit echt een origineel, leuk cadeau!

hoera-ik-ben-zes-recensie-copyright-trotse-moeders-2

Zes jaar worden is een bijzonder moment. Je zit of gaat naar groep drie waar je leert lezen en rekenen. Ook na school ga je meer ondernemen; met vriendjes of vriendinnetjes spelen, naar sport,- of zwemles toe, je broertjes en je zusjes thuis, je huisdier verzorgen. In het boek komen al deze onderwerpen naar voren en zien we kindjes terug die net als de lezer ook zes jaar zijn geworden. Herkenning volop, maar soms ook bewustwording van belangrijke dingen.

hoera-ik-ben-zes-recensie-copyright-trotse-moeders-3

Het boek leest heerlijk door. Geen enkel verhaal is saai, al wordt de voorkeur snel gevonden;  “nog een keer die over paarden”, of “over goochelen” en “die ene van dat kasteel”. En bovendien kan het boek het hele jaar, want zeven word ik pas over hééééél lang!

Hoera, ik ben 6! – Marianne Busser en Ron Schröder
Illustraties door Dagmar Stam
Hardcover, 40 pagina’s, uitgeverij Moon
Bestel dit boek hier >>>>

Share

About Mamariek

ernemarieke@gmail.com'
Ik ben de Trotse Moeder van zoon Nylan van 2 jaar. Ik ben alleenstaande moeder en werk drie dagen per week. De andere dagen geniet ik van gezellige activiteiten samen met Nylan.

Check Also

Wat moet je kopen voor jouw kind?

Jouw kind is bijna jarig! Erg leuk, maar ook een beetje stressvol, want wat voor …

Share
Share