Nieuwe spaarpot voor kinderen: de Pinniemaat

Nieuwe spaarpot van ING bij openen kinderrekeningING komt met eigentijdse spaarpot voor kinderen: de Pinniemaat. Dit is een combinatie van een mini pinautomaat en een spaarpot. Vanaf 9 augustus ontvangen kinderen een nieuw welkomstcadeau bij het openen van een Kinderrekening van de ING.

De Pinniemaat rekent zelf uit hoeveel geld is gespaard en wordt begeleid door een Pinniepas met geheime Pinniecode. Daarmee kunnen kinderen zelf geld ’pinnen’ uit hun spaarpot. Met de introductie bouwt ING voort op de succesvolle kinderspaaracties uit het verleden, waaronder de Penniemaat die 25 jaar geleden door Postbank werd geïntroduceerd.

Geld pinnen uit eigen spaarpot
Johan van der Zanden, directeur Marketing Particulier ING: “Net als de spaarpot van toen, is de ING-Pinniemaat meer dan een spaarpot. Het is fun én educatief. De spaarpot gaat alleen open met een Pinniepas in combinatie met de code.

ING heeft de spaarpot speciaal ontwikkeld voor haar jongste klanten, zodat zij spelenderwijs met geld leren omgaan. Zo kunnen ze bijvoorbeeld een spaardoel invoeren in de Pinniemaat. Dan kunnen ze iedere keer zien hoeveel ze nog moeten sparen om het gewenste doel te bereiken. Daarnaast hebben we de spaarpot nog voorzien van andere mooie snufjes. Hij is bijvoorbeeld ook te gebruiken als wekker, klok en rekenmachine.”

Lees ook:
Maxima geeft kinderen les over geld
Hoogbegaafde kinderen meer geld
Papa, ik help je wel met opvoeden

Share

About Mira Ahles

mira@dataunlimited.nl'
Getrouwd met Rikkert en moeder van 3 dochters: Janne (7 jaar), Robin (5 jaar) en Dide (3 jaar). Sinds deze zomer zijn we verhuisd van het stadscentrum naar het platteland. Een heel nieuw avontuur...

Check Also

Kosten kinderkamer

Ben jij van plan om binnenkort de slaapkamer van je zoon of dochter te verbouwen …

Share
Share