De zilveren lepel voor kinderen

Ciao! Wil jij ook zo goed en lekker koken als de Italianen? Dit kookboek helpt je om dat te doen. Zo kun je zelf pizza’s gaan maken; precies met de ingrediënten er bovenop die jij lekker vindt. Maar je kent vast ook wel spaghetti, lasagne en andere soorten verse pasta. Of tomaten met mozzarella, kip met olijven, zomerse salades? En natuurlijk Italiaans brood, focaccia, ijs en andere heerlijke zoetigheden.

Alle recepten komen uit een groot, serieus Italiaans kookboek dat alle Italianen kennen: De zilveren lepel. Ze zijn aangepast zodat je het makkelijk zelf kunt maken. Bij alle recepten is beschreven wat je moet doen en er zijn tekeningen bij gemaakt, want dan weet je hoe het eruit gaat zien. En misschien kun jij het nog mooier maken!

Voor in het boek staat ook van alles over hoe je schoon en veilig kunt koken, goede snijdtechnieken, welk keukengerei je nodig hebt en hoe je dat gebruikt. Veel plezier en voor jou, je familie en vrienden: buon appetito, oftewel smakelijk eten!

Recensie
Met een kleine Nigella Lawson in de dop is dit kookboek hier in huis een kostbaar bezit. Enthousiast ploft mijn dochter op de bank en bladert ze door de zilveren lepel voor kinderen. Dat het boek voor kinderen is gemaakt blijkt al snel. Zodra ze bij het eerste recept komt krijg ik meteen uitleg. Want de tomaat die moet je eerst door midden snijden, uitlepelen, dan in plakjes en dan nog een keer door de helft. Dan krijg je van die mooie kleine stukjes. Ik bekijk de tekeningen en inderdaad, het is precies zoals ze zelf al in één blik zag. Alle ingrediënten die gesneden moeten worden, staan getekend op de manier waarop je moet snijden. In het recept zelf hebben ze het over de klauwtechniek of de brugtechniek. Voorin het boek lees je alles over het snijden met deze technieken.

De recepten zijn duidelijk en stap voor stap beschreven. Geen moeilijke woorden, maar gewoon heldere taal. De tekeningen ondersteunen de bereidingswijze, want als er een ingrediënt in de pan gedaan moet worden, staat dit ook keurig getekend. Kunnen lezen is geen must onder begeleiding. Jonge kinderen lezen de tekeningen en kunnen je precies vertellen wat er gedaan moet worden en als ouder check je de tekst om te kijken hoe lang iets bijvoorbeeld gekookt moet worden.

De zilveren lepel voor kinderen is nu al niet meer weg te denken uit ons leven. Meteen zocht mijn meisje een recept uit dat we moesten maken. Dat werd de Rigatoni met gehaktballetjes; een overheerlijke pastamaaltijd met een verrukkelijke Italiaanse tomatensaus! Uiteraard zelf gemaakt en niet uit een pakje of pot! Het hele gezin heeft heerlijk gegeten. Gewoon heerlijke volwassen gerechten die simpel te bereiden zijn. Het volgende recept staat ook al weer op het menu, dit keer gaan we voor vis omwikkeld met pancetta. Heerlijke kabeljauw met groente uit de oven. Wederom een heerlijk recept!

Heb je ook een kleine Jamie Oliver, Herman den Blijker of Nigella Lawson in huis? Dan is dit boek echt een aanrader. Smakelijke, volwassen gerechten waar jong en oud van zullen smullen. Maar ook als je jouw kinderen meer bij het koken en eten wil betrekken is dit boek een goede keuze. Zelf koken zorgt voor meer plezier in het eten en grote kans dat ze dan opeens wel meer lusten dan patat, pizza en pannenkoeken!

De zilveren lepel voor kinderen – Amanda Grant
Kookoek, hardcover, 100 pagina’s, Van Dishoeck
Bestel dit boek hier via Bol.com>>>

Share

About Irene Kalsbeek

ickalsbeek@gmail.com'
Trotse, alleenstaande mama van een dochter van acht. Hobby's: wandelen, lezen, creatief bezig zijn, scrappen, koken... en een passie voor schrijven! Twee dagen per week ben ik op school te vinden als overblijfmedewerkster bij de Tussenschoolse Opvang.

Check Also

Het vegetarische kinderkookboek

Sinds de KCC zijn mijn dochter en ik ‘flexitariërs’, wat mij beter bevalt dan haar… …

Share
Share