Valentijnsdag 2015 met Thea Stilton: Liefde aan het hof van de Tsaar

Screenshot 2015-02-13 at 21.12.26De Thea Sisters zijn in Rusland om het kampioenschap kunstschaatsen bij te wonen. Hier sluiten ze vriendschap met Aleksandra, een van de kanshebsters op de gouden medaille. Als hun nieuwe vriendin er plotseling van wordt beschuldigd dat ze een kostbare ring uit een museum heeft gestolen, lijkt het erop dat ze de finale wel op haar buik kan schrijven.

De vijf muizinnen weten zeker dat Aleksandra onschuldig is en gaan onmiddellijk op onderzoek uit. Terwijl ze zich tussen kunstverzamelaars en adellijke Russische knagerinnen begeven, komen ze de ware dader al snel op het spoor. En dat blijkt niet zomaar iemand te zijn ...

Screenshot 2015-02-13 at 21.14.35Recensie
Wat een verrassing: een nieuw boek van Thea Stilton, deel 18 inmiddels. En dan nog één die perfect aansluit bij Valentijnsdag 2015! En niet alleen vanwege het verhaal “Liefde aan het hof van de Tsaar”, maar ook vanwege de stickers die meeverpakt zijn in het boek.

Screenshot 2015-02-13 at 21.14.57Zodra de verpakking van het boek gehaald is, ziet mijn dochter het stickervelletje. En dat is helemaal in de roos. Zoals altijd weet uitgeverij De Wakkere Muis precies wat hun doelgroep leuk vindt en uitgebreid wordt het velletje bekeken en er wordt bedacht waar de stickers voor gebruikt gaan worden.

En dan is het tijd voor het boek! Mijn meisje zit in groep 4 en het lezen gaat steeds beter. Ze vindt het heerlijk om boeken te lezen waar veel plaatjes en tekeningen in staan, want het helpt haar het “verhaal in haar hoofd te maken” zoals ze zelf zegt.

Screenshot 2015-02-13 at 21.15.16

De boeken van Geronimo Stilton en van Thea Stilton zijn dan ook altijd welkom: de verhalen zijn leuk, ook dit verhaal is weer een beetje spannend en nodigt uit tot meedenken. Screenshot 2015-02-13 at 21.14.11De vormgeving is prachtig. Niet alleen zijn er mooie prenten, ook de woorden zelf zijn vaak passend vorm gegeven.

Mijn dochter vergeet weer even de wereld om zich heen en ‘verdwijnt’ in haar boek, wat bijna in één adem wordt uitgelezen. En dat lijkt me wel voldoende informatie om te weten dat ook dit boek van de Thea Sisters een succes is.

Toen het verhaal uit was, bleken er achter in het boek nog allerlei extra’s te staan, zoals een quiz en knutselopdrachten. Allemaal met een link naar het verhaal. Mijn dochter moest wel wennen aan het idee om in een boek te schrijven of te tekenen, dus gaan we straks een aantal pagina’s kopiëren.

Screenshot 2015-02-13 at 21.13.44

Screenshot 2015-02-13 at 21.13.16

Wat ik zelf erg goed vind van deze uitgave, is alle informatie die actief en passief wordt meegegeven.

Screenshot 2015-02-13 at 21.12.57

Actief door een aantal bladzijden achterin het boek die informatie geven over Rusland, passief doordat er ook in het verhaal al een heleboel informatie staat over bijvoorbeeld de Hermitage, maar ook over typisch Russisch eten. Redenen genoeg om dit boek aan te raden aan alle Stilton-fans!

Liefde aan het hof van de tsaar – Thea Stilton
Bekijk op bol.comDeel 18 van de Thea Sisters, inclusief stickervel
Hardcover, 218 pagina’s, uitgeverij De Wakkere Muis
Bestel dit boek hier >>>>

Screenshot 2015-02-13 at 21.15.32

Share

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 19 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 17 jaar.

Check Also

Snelle witte chocoladesnacks [recept]

Valentijnsdag, een dag voor bloemen, kaarten en chocolade? Misschien voor jou wel, en dat kun …

Share
Share