prentenboek

Ik wil de maan

Mol ziet voor het eerst de maan.
“Wat is dat voor moois?”
Die glinsterende bal wil hij wel hebben.
Maar de maan uit de lucht plukken  is niet zo makkelijk als hij denkt.

Recensie

Als op een dag Mol uit de grond komt ziet hij een prachtige volle maan. Hij vindt het zo mooi, dat hij die bal uit de lucht probeert te pakken. Dat valt nog niet mee en door zijn pogingen maakt hij wat andere dieren wakker. Allemaal proberen ze hem duidelijk te maken dat de maan wel dichtbij lijkt, maar dat deze echt heel erg ver weg is. Maar Mol geeft niet op, hij zal de maan gaan pakken!

Het verhaal van Ik wil de maan is boeiend geschreven en de tekeningen zijn aandoenlijk. Het doorzettingsvermogen van Mol versterkt dit gevoel. Je bent bijna geneigd om Mol te helpen. Een boek dat je door de mooie spanningsboog en de schitterende tekeningen blijft lezen! Geweldig voor kleuters.

Ik wil de maan – Jonathan Emmett & Vanessa Cabban
Prentenboek, hardcover, 28 pagina’s, Van Goor

Share

About Irene Kalsbeek

ickalsbeek@gmail.com'
Trotse, alleenstaande mama van een dochter van acht. Hobby's: wandelen, lezen, creatief bezig zijn, scrappen, koken... en een passie voor schrijven! Twee dagen per week ben ik op school te vinden als overblijfmedewerkster bij de Tussenschoolse Opvang.

Check Also

Wolf en Hond op de maan

Wolf en Hond bevinden zich op de maan. Maar, Hond is Wolf kwijt. Hij blijkt …

Share
Share