De wilde pony

de wilde pony coverCarolien heeft nu zeven pony’s op de Zonnehoeve en eigenlijk vindt ze dat wel genoeg. Maar dan hoort ze over een pony die zo wild is dat ze niet bereden kan worden. Carolien wil toch proberen die pony te helpen. 
Zo komt de mooie arabier Jamila op de Zonnehoeve. Jamila voelt zich meteen thuis tussen de andere pony’s en ze is eigenlijk ook heel lief. Totdat iemand op haar gaat rijden, tenminste. Dan lijkt ze wel te ontploffen!

Recensie:
Meisjes en paarden zijn vaak een goede combinatie. Mijn dochter vindt paarden ook echt zo ontzettend lief, dat boeken over paarden erg geliefd zijn. Boeken uit de kinderboekenserie van Manege De Zonnehoeve leest ze dan ook graag. De wilde pony lijkt haar een spannend boek, want een pony die zo wild is dat je er niet op kunt rijden klinkt wel erg avontuurlijk. Dus we beginnen direct enthousiast aan dit verhaal.

De wilde pony begint met het onrustige gevoel van niemand minder dan de merrie Jamila. Maud en haar moeder Jessica brengen Jamila naar manege de Zonnehoeve en het paard Jamila denkt aan het feit dat – wanneer iemand op haar wil rijden – het altijd mis gaat. Maud en Jessica vinden haar een lastig dier, maar dat is helemaal niet de bedoeling van de Arabische merrie.

de wilde pony
Doordat de pony een stem krijgt in dit verhaal, leeft het direct. Je bent meteen op de hoogte van het probleem, maar ook weet je dat Jamila een paard is die helemaal niet lastig wil zijn. Het triggert de lezer om zo snel mogelijk verder te lezen.

de wilde pony (2)Samen genieten wij van het verhaal en mijn dametje is vooral erg blij met de gekleurde prenten die in het boek staan. Hierdoor gaat het verhaal nog meer leven en is het boek aantrekkelijker om te lezen. Daarnaast heeft de tekst een prettig formaat en lettertype. Maar het mooiste extraatje bungelt onderaan het boek: aan het leeslint hangt namelijk een schitterende bedel van een paard. Mijn dochter bekijkt de bedel elke keer even aandachtig voordat ze het boek weg legt. Het leuke is dat je –wanneer je dat wilt – het paardje ook eenvoudig van het leeslint haalt en bijvoorbeeld aan een sleutelhanger of ketting kan hangen.

Kortom, met De wilde pony haal je veel leesplezier in huis voor meiden en jongens die dol zijn op paarden.

De wilde pony – Gertrud Jetten
Zelf lezen, hardcover, 96 pagina’s, Kluitman
Uit de serie “Manege de Zonnehoeve”
Bestel dit boek hier >>>>

About Irene Kalsbeek

ickalsbeek@gmail.com'
Trotse, alleenstaande mama van een dochter van acht. Hobby's: wandelen, lezen, creatief bezig zijn, scrappen, koken... en een passie voor schrijven! Twee dagen per week ben ik op school te vinden als overblijfmedewerkster bij de Tussenschoolse Opvang.

Check Also

Rick

Een aantal jaar geleden had ik het genoegen om auteur Alex Gino te ontmoeten. Het …