Peppa Pig en het feestje van Julia [verslag]

Hoera! Julia is jarig en nodigt ons uit om dit met ons en een aantal bijzondere gasten te komen vieren. Dit laten we ons geen twee keer vertellen en zo stappen we al vroeg in een vol geladen auto. Op naar de Julianatoren. We worden feestelijk ontvangen! Voor alle kinderen is er een feestmtusje en een vlaggetje, om zo de verjaardag van Julia compleet te maken. We maken ons op voor de eerste show van Julia, die twee keer per dag plaats vindt. 

Julia’s verjaardagsfeestje.
Dit 15 minuten durende optreden staat in het teken van de verjaardag van Julia. De niet al te grote zaal zorgt er voor dat het overzichtelijk is voor zowel ouder als kind. Het personeel treed prima op, om te voorkomen dat ouders niet op de eerste rij zitten, maar dat alle kinderen vooraan kunnen zitten, en zo zicht hebben op de vrolijke show. 

In deze show willen Jul, meneer Kaasschaaf en mevrouw Suikerspin, Julia verrassen met een feestje. Een moeilijke opdracht hoor, met zoveel kinderen, die maar al te graag willen vertellen wat de verrassing is. Hoewel Julia misschien per ongeluk een aantal verrassingen ontdekt, is ze toch blij verrast als ze haar vrienden ziet. Het “ingestudeerde” dansje maakt het feest compleet

Door de tijd, de muziek en in interactie met het publiek is de show al geschikt voor de allerkleinsten. Na afloop is er gelegenheid om foto’s te maken met deze leuke personen.


De show van Fien en Teun
Al gauw volgt de tweede show van Fien en Teun. Fien & Teun zijn een vrolijk boertje en boerinnetje die al spelend het Hollandse landleven ontdekken. Tijdens de avonturen die ze beleven op de boerderij in het dorpje Molenwaard ontdekken ze op een speelse wijze het Hollandse landleven en leren ze over het verzorgen van dieren, de natuur en de herkomst van voedsel.

In deze show leren we hoe worteltjes groeien. Want als zie je de worteltjes niet, ze groeien zeker wel. Teun vindt klusjes doen op de boerderij niet zo leuk, gelukkig leert Fien hoe je op een speelse manier toch kan opruimen. Klusjes doen was nog nooit zo leuk!  Tot slot is het als boer erg belangrijk dat je alle dieren herkent. Want weten de kinderen eigenlijk wel hoe een koe doet? En welk geluid maakt een kip? In de show van Fien en Teun leren we het allemaal. En wat blijkt? Alle kinderen zijn geslaagd en krijgen een echt boerderij diploma!

 

Hoewel mijn kinderen niet echt bekend waren met Fien en Teun, keken ze de show geboeid naar het leuke en leerzame verhaal. Vooral de muziek is erg in trek bij beide kinderen. Na afloop worden er foto’s gemaakt en krijgen ze een echt diploma. Wat zijn ze trots!

Peppa’s grote plons
We bezoeken ook de show van Peppa Big. Dé favoriet van Daan (3). Zijn kamer ligt vol met Peppa en George, en ook de afleveringen kan ik inmiddels dromen. Nog meer feest dus om de show te bezoeken.

In Peppa’s grote plons gaat Peppa samen met haar kleine broertje George op plassen jacht. Dit doet ze niet alleen met George, maar ook met haar vriendjes en vriendinnetjes in de zaal. Wie kunnen er het hoogste springen? Zijn het de jongens of zijn het de meisjes? En als Peppa en George beginnen te grommen, kunnen de kinderen dit nóg beter? Dat kunnen ze! Net als zwaaien en dansen. Samen maken ze er één grote plassenjacht van.

De show is enorm leuk in elkaar gezet. De kinderen worden ontzettend goed betrokken bij het verhaal waardoor het geen seconde verveelt. En uiteraard bieden zij ook een fotomomentje aan!

Het park
De rest van  de dag besteden we in het park. Voor wie nog nooit in het park is geweest; een aanrader! Het, niet al te grote park, is erg overzichtelijk en heeft zoveel leuke attracties voor jong en oud. Bij warm weer is er eveneens genoeg verkoeling te vinden door de verschillende waterattracties. Niet alle attracties zijn even geschikt voor de minder lenige ouder. Het zorgt er soms voor dat je in de meest creatieve houding een karretje in moet stappen, nog maar even te zwijgen over er uit stappen. Echter zorgen deze beelden ook wel weer voor hilarisch vermaak.

Het personeel is vrolijk, vriendelijk en behulpzaam. Ondanks de warmte zijn ze geduldig en uiterst leuk voor de kinderen. Keep up the good work! Er is voldoende sanitair aanwezig en nog belangrijker, alle toiletten zijn erg schoon en ruim.

Vonden we dan nog een minpuntje? Ach ja die is er natuurlijk overal we te vinden. We verbaasden ons over de prijs die gevraagd werd toen we een parkeermunt moesten aanschaffen. Maar door zo’n leuke dag als vandaag, zijn we dat ook gauw weer vergeten!

We kijken terug op een ontzettend leuke dag, en raden iedereen aan, deze shows te bezoeken!

Meer informatie over de diverse shows in De Julianatoren kun je hier vinden >>>>

Andere verslagen van Trotse Moeders kun je hier vinden >>>>

About Marjolein van Beek

mayoleinvanbeek@gmail.com'
Wonend in de Achterhoek met mijn dochter Jasmijn (6 jaar), en mijn zoontje Daan (3 jaar), Mijn brood verdien ik als tandartsassistente. Dagelijks probeer ik een balans te vinden tussen een leuke mama zijn en een werkende vrouw te blijven. In mijn schaarse vrije tijd ga ik graag lekker op stap, trek ik me terug met een boek, of onderneem ik leuke dingen met mijn kindjes. In september 2013 bracht ik een boek uit over ontzwangeren met wellicht ooit een vervolg.....

Check Also

Jul & Julia Zomerweken bij De Julianatoren [verslag]

Zoals jullie ongetwijfeld weten, ben ik een grote fan van kinderpretpark De Julianatoren. Bijna ieder …