Makedo – Robot

Maak en doe met Makedo. Je hebt maar 3 dingen nodig om alles te maken wat je wilt: de Makedo onderdelen (eindeloos herbruikbaar), recyclemateriaal en een beetje fantasie. Met Makedo leer je creatief denken en problemen oplossen.

Inclusief:
– 1x veilige zaag
– 2x scharniertjes
– 15x verbind-stukjes
– 15x vastzet-rondjes
– stickers
– poster vol met voorbeeld-ideeën
– beschrijving om een Robot te maken

Recensie
Wat waren mijn kinderen enthousiast toen ze deze Makedo zagen. Hoewel ze een Robot ook erg leuk vonden om te maken, hadden ze direct al allemaal andere ideeën wat ze ook zouden kunnen maken; een auto, een piratenboot, een tijdmachine, een kasteel en noem maar op…Dus werd het wikken en wegen; wat wilden ze als eerste maken? Al gauw waren ze het erover eens, dat een piratenboot maken wel heel erg stoer was. Maar dan moest het wel een boot zijn, waar ze echt in konden zitten. Dus aan mij de opdracht om even naar de supermarkt te gaan om een grote doos te zoeken. Liefst een hele grote doos, eentje waar ze allebei tegelijk in konden zitten…Dus ik op naar de supermarkt. En op zoek naar een grote doos. Uiteindelijk een grote gevonden. Eenmaal thuis waren we er nog niet. Toen moesten we nog allerlei materiaal zoeken die we konden gebruiken voor de piratenboot.

De boot zelf, hebben we bekleed met een oud piraten-tafelkleed. Een piratenvlag hadden we nog liggen van een piratenfeestje, dus die konden we ook direct gebruiken voor de boot. Deze vlag konden we superhandig vastzetten met de twee scharniertjes die in het pakket zaten. Van een piraten-vlaggenlijn versierden we de zijkanten van de boot. En van wc-rolletjes maakten we kanonnen. Aan de voorkant van de boot kwam een piratengezicht. En het stuur hebben ze prachtig gemaakt van een oude grote plakbandrol en satéstokjes (op de manier van hoe je ook wel een spinnenweb maakt met een kastanje). Samen hadden ze de leukste ideeën. En zo maakten ze samen een schitterende piratenboot.

Het leuke aan Makedo is dat de materialen herbruikbaar zijn. Dus mocht je genoeg hebben van je zelfgemaakte product, dan kun je de materialen van Makedo eraf halen en zo voor een ander project gebruiken. Mijn kinderen zijn inmiddels helemaal gek van Makedo, dus met Sinterklaas in het vooruitzicht, zal Makedo vast en zeker op hun verlanglijstje komen te staan.

TIP: voor de meisjes zijn er ook Makedo Flower pakketten.

Share

About Rolanda

rolanda@casema.nl'
Moeder van 2 kinderen; een dochter van 5 jaar en een zoon van 7 jaar. Alweer bijna 4 jaar schrijf ik voor TrotseMoeder.nl. Ik vind het dan ook super dat ik op TrotseMoeders.nl mijn grote hobby schrijven volop kan vervullen.

Check Also

Wie wint een groot Peppa pakket met onze winactie?

We hadden een leuke winactie waarbij we vroegen om creatieve bijdragen die te maken hadden …

Share
Share