Overnachten in een boomtent

We wilden een keertje kamperen, maar niet zomaar kamperen. Het moest net wat anders dan anders zijn. En zo kwamen we op het idee om een nachtje te gaan slapen in een boomtent. Toen we het de kinderen voorstelden om in een boomtent te gaan slapen, waren ze direct laaiend enthousiast. De oudste wou er gelijk naar toe, dus het viel wel tegen dat het nog 4 weken duurde voordat het zover was.

Eindelijk was het zover. Al vroeg gingen we naar Camping de Hersthoorn in Garderen, waar we een boomtent hadden geboekt. Bij de receptie kregen we een karretje met een slot mee, zodat we op een makkelijke manier onze spullen van de auto naar de boomtent konden brengen. Tevens konden we deze kar aan een ketting vast aan de boomtent maken en de kar op slot doen, zodat we er eventueel nog wat (waardevolle) spullen in konden bewaren.

Nieuwsgierig en toch wel een tikkie zenuwachtig klommen de kinderen de trap op, die naar de boomtent leidde. Voorzichtig werd tent geopend, en keken ze naar binnen. Na een paar seconden de tent bekeken te hebben, stormden ze de boomtent in. Van gekkigheid wisten ze niet mee wat ze moesten doen; koppeltje duikelen in de tent, raampjes open en dicht doen, hard lachen enz.

Het was nog vroeg, dus we konden nog de hele middag genieten van alle faciliteiten op de camping; het zwembad, de speelplaatjes, de overdekte speelzolder en uiteraard het recreatieteam die o.a. een toneelstukje opvoerde voor het slapen gaan. Uiteindelijk was het tijd om te gaan slapen. De jongste van 3 jaar, vond het nu toch wel erg spannend en wou het liefste naar huis om thuis te slapen. Maar al gauw was ze gewend en was het goed. Toen mijn man en ik later ook gingen liggen, kwamen we erachter dat het wel erg koud was. Onze geleende slaapzakken van 30 jaar oud, bleken niet warm genoeg te zijn… Waarom moest de temperatuur juist deze nacht dalen tot 5 graden! Met onze gewone kleren aan zijn we gaan slapen. De jassen hebben we over de slaapzakken van de kinderen gelegd, in de hoop dat dat iets zou helpen tegen de kou. Door de kou hebben mijn man en ik onrustig geslapen. Tussendoor werden we steeds wakker. Het enige leuke daaraan was dat we de hele nacht vogels boven en op onze tent hoorden. Zelfs een uil die wel heel erg actief met zijn gezang was, deze nacht. Een hele ervaring zo’n boomtent. Je waant je echt midden in de natuur!

De kinderen sliepen de hele nacht goed door, dus we dachten dat ze het mede door de jassen, nog redelijk warm hadden. ’s Ochtends hoorden we pas dat ze het toch ook wel koud hadden gehad die nacht. Hadden we het maar geweten, dan hadden we ze nog meer extra kleding aan kunnen doen. Maar ondanks de kou, hebben we allemaal heel erg genoten van deze bijzondere overnachting! Wij hebben onze les geleerd en weten voor een eventuele volgende keer dat we bij kou, extra dekens moeten meenemen (of gewoon goede en warme slaapzakken).

De Boomtent
De boomtent is geschikt voor 2 volwassenen met maximaal 2 kinderen. De tent heeft 2 halfronde matrassen, met een doorsnede van 2,5m. In de nok van de lamp hangt een lampje, zodat je in elk geval wat licht kunt hebben. Er is zelfs een klein houten bankje in de tent gemaakt, zodat je eventueel ook “gewoon” kunt zitten in de tent, of waar je eventueel wat spulletjes zoals een wekker op kunt zetten. Er zijn 3 boomtenten, die allen op een grasveldje staan. Bij iedere boomtent staat een picknicktafel. Eventueel kun je voor 7,50 euro p.p een ontbijtpakket bestellen, welke je ’s ochtends in het parkwinkeltje op kunt halen. Een overnachting in een boomtent kost 55 euro per nacht. Meer weten over kamperen in deze Boomtent? Klik hier voor meer informatie>>

About Rolanda

rolanda@casema.nl'
Moeder van 2 kinderen; een dochter van 5 jaar en een zoon van 7 jaar. Alweer bijna 4 jaar schrijf ik voor TrotseMoeder.nl. Ik vind het dan ook super dat ik op TrotseMoeders.nl mijn grote hobby schrijven volop kan vervullen.

Check Also

Expeditie Archeon – kamperen in Archeon [verslag deel 2]

Kamperen in Archeon, dat is misschien niet het eerste waar je aan denkt wanneer je …