Fantasievriendjes Première + Film [verslag]

Na het succes van de twee “A Quiet Place” films komt nu de nieuwste film van acteur en regisseur John Krasinski. Fantasievriendjes (If (Imaginary Friends) in het Engels) is een leuke, grappige en spannende familiefilm. De originele cast had John Krasinski en Steve Carell in de film, maar in de Nederlandse versie worden de rollen vertolkt door onder anderen Jeroen Spitzenberger, Emmanuel Ohene Boafa en Jada Coppens.

De première van de film Fantasievriendjes

De première begon om 10:15 toen de deuren bij de Pathé Arena opende. Zodra je met de roltrappen bovenaan de bioscoop kan kon je geschminkt worden en kon er een leuke polaroid foto gemaakt worden van je. Gelukkig waren er ook broodjes en wat te drinken om goed wakker te worden op zo’n vroege ochtend. Er waren ook veel passend versierde, hele lekkere cupcakes waar je van kon genieten. Iets verder doorlopend was er een paarse loper (de kleur van een van de fantasievriendjes) waar veel BN’ers en Influencers te vinden waren zoals: Sophie MIlzink, Leona Philippo, Niels Schlimback, Horace Cohen en Luna Sabella.


Om 11 uur gingen de zalen open en begon het zaalprogramma. Elke stoel had een kleine goodiebag met onder andere een tekening en wat stickers en een korte presentatie over de film en een interview met de Nederlandse stemmencast en regisseur werd gegeven door Pip Pellens. Na dit alles kon dan eindelijk de film Fantasievriendjes beginnen.

De film Fantasievriendjes

Iedereen heeft vroeger wel fantasievriendjes gehad. Als klein kind een passend vriendje hebben om mee te praten en te lachen. Dit soort vriendjes staan centraal in de film.

De 12 jarige Bea gaat wonen bij haar oma terwijl ze de hartoperatie van haar vader afwacht. Tijdens dit verblijf in New York komt Bea achter een geheim talent. Het talent om fantasievriendjes van anderen te zien. Met dit talent werkt ze samen met Cal om fantasievriendjes nieuwe kinderen te geven nadat hun originele kinderen hun fantasie vriendjes vergeten zijn. Dit leidt tot een grappig, maar ook emotioneel verhaal.


Ik had eerlijk gezegd niet heel veel verwachtingen voor deze film. Toen ik ging zitten om te kijken wist ik alleen de basis van de film. Ik was blij verrast met de film. De film sprak mij meer aan dan ik had kunnen bedenken. Om te beginnen is de film erg grappig, de vader van Bea en de fantasievriendjes zijn allemaal heel grappig en leuk om naar te kijken. Maar toch heeft de film soms nog de emotionele momenten waar je toch meerdere mensen in de zaal kan zien huilen. Ook zijn er een paar momenten waar de film heel erg spannend wordt en waar je zeker kan schrikken als je sommige momenten niet aan ziet komen.

Kortom deze film heeft een beetje van alles en het kan een hele leuke film zijn voor jongere kinderen en ouders die met ze meegaan. Een perfecte film om dus met het hele gezin heen te gaan.

Share

About Dirk Ahles

dirk@familieahles.nl'
Hallo. Ik ben Dirk Ahles. Ik ben de zoon van Karina. Ik ben 15 jaar. Ik houd van gamen en van naar de bioscoop gaan en maak daar verslagen over voor op de website.

Check Also

Garfield première + film [verslag]

Zondag 28 april was de première van de nieuwe film: “GARFIELD”. Een nieuwe, spannende, grappige …

Share
Share