Het wilde leven van Benjamin Bontje

Het wilde leven van Benjamin BontjeBij Het wilde leven van Benjamin Bontje denk je misschien niet meteen aan….. een rat. Maar toch is Benjamin Bontje een rat en zelfs een rat die een heleboel meemaakt.

Omschrijving
Benjamin Bontje, een keurige tamme rat, woont samen met zijn moeder in de dierenwinkel. Als hij op een dag uit zijn veilige nest wordt weggehaald, valt hij in handen van de boevenfamilie Rattus: wilde ratten die in het Amsterdamse riool wonen. Omdat Benjamin mensentaal verstaat, moet hij mee uit stelen en op de uitkijk staan voor Rita Rentakill, de ergste rattenhaatster van de stad.

Benjamin vindt het wilde leven spannend, maar hij voelt zich geen echte rioolrat. Hij wil naar huis, naar zijn moeder! De jongste dochter van de familie Rattus, Melie, krijgt medelijden met hem en wil hem helpen zoeken. Maar eerst moet Benjamin de familie helpen bij een grote kraak: de voorraadkamer van het Paleis op de Dam. De ratten weten het Paleis binnen te komen, maar dan staan ze oog in oog met razende Rita… Zal Benjamin zijn moeder ooit nog terugzien

Het wilde leven van Benjamin Bontje, van Barbara Jurgens, uitgebracht door moon

Het wilde leven van Benjamin Bontje
Bekijk op bol.comgeschreven door Barbara Jurgens
met tekeningen van Harmen van Straaten
uitgebracht door uitgeverij Moon
hardcover, 176 pagina’s
geschikt voor kinderen vanaf een jaar of 8

Het wilde leven van Benjamin Bontje, van Barbara Jurgens, uitgebracht door moon

Mening
Wat een heerlijk boek. Je leeft echt mee met Benjamin Bontje. En voor mensen die naar Baantjer kijken omdat het zich in Amsterdam afspeelt: dit boek speelt zich ook in Amsterdam af en er wordt onvervalst Amsterdams in gesproken. Dat alleen al maakt het leuk!

Het wilde leven van Benjamin Bontje, van Barbara Jurgens, uitgebracht door moon

Het boek is prima ingedeeld in hoofdstukken, prettig voor jonge lhttps://trotsemoeders.nl/trefwoorden/harmen-van-straaten/ezers. De tekeningen door Harmen van Straaten zijn prachtig, maar dat weten we wel van deze talentvolle tekenaar. Kortom: echt een heerlijk boek!

About Jennifer

Trotse Moeder van extra bijzondere kinderen. In mijn gezin heb ik te maken met diverse vormen van autisme, (extreem) hoge IQ's, handicaps, en combinaties daarvan. Maar vooral geniet ik van mijn mooie, lieve en bijzondere kinderen!

Check Also

Zo kun je verantwoord een avondje wijnen met de meiden

Wijnen met de meiden? Zet een oppas in Wil je een avondje verantwoord wijnen met …