Ademelfje… Ben je wakker?

Met dit boek worden ouders, leerkrachten, begeleiders en therapeuten een handreiking geboden om met kinderen over emoties, gevoelens, wensen en verlangens te praten. Het dient als “frame”. Verdieping vindt plaats door in te gaan op de belevingswereld van het kind en door de inzet van vaardigheden en creativiteit van de volwassene die samen met het kind dit boek beleeft.

Niet alleen tijdens haar werk in het basisonderwijs, maar ook in haar ademcoachpraktijk ervaart Angele steeds weer hoe vroeg kinderen belemmerende overtuigingen ontwikkelen.

“Ik kan het niet”, “Ik durf het niet”, of “Ik doe het nooit goed” en meer van deze uitspraken hoort zij niet zelden. Met “ademen”als ingang, biedt dit boek aan kinderen een eerste stap, op hun pad naar bewustwording van hun kwaliteiten en wie ze werkelijk zijn. Ze ervaren dat ademen een “gereedschap” is, dat op spannende momenten ingezet kan worden, om zo weer vertrouwen en balans te kunnen voelen.

Recensie:
De prachtige en kleurrijke prenten stralen vrolijkheid uit.

Het “ademelfje” uit het verhaal leidt je, middels ademen, door je lichaam en laat je direct het resultaat voelen. Rust en vertrouwen in jezelf. Laat je aan de hand van een kind meenemen op deze reis!

Het is een mooi groot boek, in een ringband.

Toen ik begon te lezen had ik eerst zelf zo iets van: Gaan kinderen dit begrijpen, maar hoe verder ik kwam werd het mij duidelijk. Met dit boek haal je de positieve gedachten van een kind naar boven. Dat elk kind de moeite waard is. Het kan een kind o.a helpen bij angst, verdriet of boosheid. Dit doormiddel van elfjes in je lichaam die het kind helpen. Er zijn elfjes van gevoel, plezier en liefde. Het boek eindigd met: Vraag maar om heel veel sterretjes van licht en liefde. Laat jij ze dan stralen. En misschien is er dan vandaag wel iemand die tegen je zegt: “WAT STRAAL JIJ!”

Een  echte  aanrader!

Ademelfje … Ben je wakker? – Angele Kokkelmans
Prentenboek, Hardcover, 28 pagina’s, Kluitman Alkmaar B.V.
Bestel dit boek hier via Bol.com>>

Lees ook:
Het vervelende varken
Fiep in vogelvlucht
Poten omhoog!

Share

About Grietje Ekkelenkamp

e.e.ekkelenkamp@hetnet.nl'
Ik ben Grietje Ekkelenkamp en woon in Gramsbergen. Ik ben 30 jaar oud en heb 3 kinderen. Een dochter van 7, Rianne. Een zoon van 6, Evan. En een dochter van 4 jaar oud, Alice. Toen Alice 2 jaar was is bij haar Leukemie geconstateerd. Ze moet 2 jaar chemo-en en die 2 jaar is 23 januari voorbij. En dan hopen we dat de leukemie niet meer terug komt. Voor dat Rianne werd geboren was ik kraamverzorgster, dit heb ik met heel veel plezier gedaan. Maar voor mijn gevoel was dit niet te combineren met kleine kinderen. Ik hoop dit later wel weer op te pakken. Ik werk nu als verzorgende in de thuiszorg.

Check Also

Een tegen allen, leven in groep of (bijna) helemaal in je eentje

Ik ben 43 jaar en nog steeds dol op prentenboeken. Jarenlang ben ik juf van …

Share
Share