Beste Bregje Boentjes

Wie is de mysterieuze afzender? Aan Bregje B. Boentjes staat er op de brief die Bregje op de deurmat vindt. Van wie zou hij komen? Van een circusdirecteur op zoek naar nieuw talent? Een bende spionnen? Een schatrijke sjeik, een stille aanbidder? Hoopvol fantaseert Bregje over wie haar zou kunnen schrijven. Dankzij de geheimzinnige brief neemt ze tenslotte een besluit dat haar leven voor altijd zal veranderen.

Recensie:
Een schitterend verhaal waarbij een – op het eerst ogende simpele brief – de fantasie op hol laat slaan. Want Bregje heeft geen flauw idee wie haar zou kunnen schrijven. Ze vergeet even dat ze boodschappen voor haar veeleisende moeder moet doen en bedenkt het ene schitterende verhaal naar het andere. De brieven zijn eigenlijk aparte verhaaltjes op zich, maar samen vormen ze een mooi geheel. Plotseling wordt het meisje door haar schreeuwende moeder uit haar dagdromen gewekt. Ze wil weten of Bregje nu eindelijk eens gaat en dat is precies wat dit dappere dametje  gaat doen…

De bijzondere brieven laten duidelijk merken hoe groot de fantasie van Bregje is. De prenten beelden dit weer prima uit en nemen je mee naar de meest bijzondere werelden. Van een schitterende zonnige wereld, belandt je opeens in een spannende buurt waar het barst van de spionnen. Het boek is een aanrader voor zowel de zwijmelende meiden als de stoere jongens die op zoek zijn naar avontuur.

Wedstrijd
In het boek kom je veel mogelijkheden tegen wat er in de brief zou kunnen staan. Maar eigenlijk weet je aan het einde van de brief nog steeds niet wat er precies in staat. Daarom is uitgeverij Lemniscaat erg benieuwd naar de fantasie van alle jongens en meiden die het boek gelezen hebben. Het enige wat je moet doen is een brief te schrijven; een brief aan Bregje wel te verstaan. Bedenk zelf wie haar heeft geschreven en wat er in de brief staat. Stuur deze vervolgens naar uitgeverij Lemniscaat via email of stuur hem op via de post.

Alle inzendingen worden geplaatst op de website van de uitgever en op Hyves en Facebook. Natuurlijk valt er ook iets te winnen. De schrijver/schrijfster van de mooiste brief wint een reproductie van één van de platen uit het boek. Inzenden van de brieven kan tot 6 juni 2011.

Stuur je brief naar:
Per email: kelly@lemniscaat.nl
Per post:Uitgeverij Lemniscaat, Postbus 4066, 3006 AB Rotterdam

Beste Bregje Boentjes – Mathilde Stein
Prentenboek, hardcover, 32 pagina’s, Lemniscaat
Bestel dit boek hier via Bol.com>>

Lees ook:
Hoe jij de Magistrale Avonturenplaneten ontdekte
Lucas, het komt dik in orde
Siebe wil een papa kopen

About Irene Kalsbeek

ickalsbeek@gmail.com'
Trotse, alleenstaande mama van een dochter van acht. Hobby's: wandelen, lezen, creatief bezig zijn, scrappen, koken... en een passie voor schrijven! Twee dagen per week ben ik op school te vinden als overblijfmedewerkster bij de Tussenschoolse Opvang.

Check Also

Geronimo Stilton – Een nacht tussen de heksen

Een serie gloednieuwe fantasia-avonturen in een handzaam formaat! Compleet met spelletjes, recepten en Diy’s en …