VTech Baby Telefoontje

Dit Baby Telefoontje is het nieuwste product van VTech en ligt net in de winkels. Dit speelgoed is bedoeld voor kinderen van 6 maanden oud tot 3 jaar en heeft een verkoopadviesprijs van € 15,99. Dit Baby telefoontje had ik al op de negenmaandenbeurs gezien en toen hield ik hem al in gedachten om te kopen voor mijn baby. Mijn dochter, nu 9 maanden oud, speelt bij de opvang graag met de speelgoedtelefoon. Als ik die telefoon moet vergelijken met de telefoon van VTech, dan is die van de opvang een telefoon uit grootmoedertijd en is die van VTech de nieuwste smartphone.

Met het VTech Baby Telefoontje kan jouw kindje zelf telefoneren. Druk op de knoppen en ontdek cijfers, dieren, kleuren en de letters van het alfabet. Wanneer je dreumes op de knipperende berichtentoets drukt, hoort het vrolijke berichtjes. Met de beltoets kunnen de dierenvriendjes gebeld worden. Op het schermpje zijn een plaatje van een hond en een kat te zien. Er zijn in totaal 8 melodietjes en 2 gezongen liedjes te horen. De vrolijke zinnetjes, melodietjes en geluiden zorgen voor veel bel- en leerplezier voor je kind! Als er een tijdje niet gespeeld wordt met de telefoon schakelt deze zichzelf uit. Zo voorkomt hij dat de batterij te snel opraakt. Het telefoontje voelt erg stevig aan, de kwaliteit is prima in orde.

 

Over naar mijn dochter. Zodra zij het telefoontje van VTech in haar handen heeft begint ze gelijk op allerlei knoppen te drukken. Ze kijkt er heel blij bij als er weer een geluidje begint of als er wat gezegd wordt. Ze drukt steeds op andere knopjes en het apparaat verveelt haar absoluut niet. Omdat het een vrij stevig apparaat is, kan zij er lekker mee tegen de tafel/grond slaan, wat ook een mooi geluid geeft, zeker in combinatie met de melodietjes. Ook verdwijnt de telefoon regelmatig in haar mond. De telefoon blijft haar interesse houden. Sterker nog, terwijl ik deze recensie schrijf zit ze er de hele tijd mee te spelen.

Het daadwerkelijke ‘bellen’ en spreken in de telefoon doet mijn dochter nog niet, gezien haar leeftijd. Ook het begrijpen van de verschillende melodietjes, de cijfertoetsen en het snappen van oorzaak en gevolg, wat volgens de maker allemaal wordt gestimuleerd door het gebruik van deze telefoon, heeft nog geen effect bij mijn dochter. Gelukkig kwam mijn nichtje van drie op bezoek. Toen zij de telefoon zag liggen, pakte zij hem direct op. Ze belde mij zogenaamd op en begon hele verhalen te vertellen. De rest van het uur dat zij op bezoek was, heeft zij heel wat denkbeeldige telefoongesprekken gevoerd. Ook vond ze de melodietjes en geluidjes erg leuk. Onder andere het alfabet komt langs, maar dat snapt zij nog niet. Zodra een kindje het alfabet een beetje gaat snappen, is dit natuurlijk een leuk hulpmiddel.

Zijn er dan geen nadelen? Misschien het gebruikelijke nadeel bij apparaten die geluiden laten horen: als ouder kan je daar soms gek van worden.

De fabrikant gaf aan dat dit product geschikt is van 6 – 36 maanden. Als de kindjes nog klein zijn is het volgens mij vooral leuk de geluidjes te horen, op de knopjes te drukken, maar snappen ze nog weinig van wat je er nog meer mee kan. Mijn nichtje die de 36 maanden voorbij is kon zich nog steeds goed vermaken met de telefoon. Ik heb daarom het idee dat deze telefoon langere tijd leuk blijft voor kinderen. Na iedere fase in hun ontwikkeling kunnen ze deze telefoon van VTech weer op een andere manier gebruiken.

Bestel hier dit product>>

About Karlien

karlien171@gmail.com'
Karlien (28), jurist, blije moeder van Lieke (6 maanden) en getrouwd met Johan. Altijd op zoek naar nieuwe vakantiebestemmingen, dol op zwemmen en geniet van filmavonden met vrienden. Op de achtergrond sluimert steeds dat idee voor een wereldreis met man en kind.

Check Also

Randy Rendier – Limited Edition van de Zoef Zoef Dierenfamilie van VTech

Voor Randy Rendier kan het niet snel genoeg kerst zijn, als er iemand een plekje …