Familiemusical Pietje Bell in het theater

Afgelopen zondag gingen mijn dochter Feline (11) en ik naar de familiemusical ‘Pietje Bell en de Bende van de Zwarte Hand’. Hier vertellen we voor TrotseMoeders hoe dat was. Wat als eerste opviel: Pietje is dit keer een meisje. Een leuk eigenwijs, avontuurlijk, bijdehand meisje, met het hart op de juiste plaats!

Als de show begint maak je als eerste kennis met meester Geelman. Martijn Vogel zet in deze familiemusical een aandoenlijke meester Geelman neer die aan de ene kant streng doet, maar aan de andere kant eigenlijk best verlegen is. Hij betrekt het publiek meteen bij de voorstelling. Natuurlijk is Pietje een beetje een boefje in de klas, maar ze meent het niet zo kwaad. Ze heeft een goed hart, en deelt wat ze heeft met wie wat nodig heeft.

pietje bell en haar vader
Pietje en haar vader

Op een dag ontmoet Pietje Sproet. Het huis van Sproet blijkt gesloopt te gaan worden, omdat een rijke zakenman er een groot hotel wil neerzetten. Dat kan Pietje niet zomaar laten gebeuren, want waar moet Sproet dan wonen? Samen met haar vrienden Engel, Blikkie en de kleine maar intelligente Peentje richt ze ‘De Bende van de Zwarte Hand op’. Ze organiseren een circusvoorstelling om geld in te zamelen. Dan doen ze een grote ontdekking, die zeer ongunstig is voor de plannen van de zakenman…

Meneer trom en fleur, scene uit de familiemusical Pietje Bell
De zakenman en zijn assistente Floor, eh Fleur

Mening

Het verhaal is niet heel sterk. Dat maakte echter geen seconde uit vanwege de sfeer van deze vrolijke familiemusical. De musical Pietje Bell heeft aanstekelijke liedjes en een gezellige ‘ouderwetse’ uitstraling, mede vanwege de tijd waarin het verhaal zich afspeelt.

De spelerscast in deze familiemusical bestaat uit slechts 4 volwassen (in 7 rollen) en een wisselende kindercast van 4x 5 kinderen. De kinderen die wij vanavond zagen waren geweldig! We hadden Vera de Heus als Pietje. Ook al is in de oorspronkelijke boeken Pietje een jongen, ik vond een meisje als Pietje eigenlijk leuker.

Volgens Wikipedia is een Pietje Bell: ‘iemand die de boel eens lekker opschudt, iemand die zijn eigen pad uitstippelt en de regels misschien niet per se aan zijn laars lapt maar wel probeert in hoeverre ze meegeven – hoe dan ook iemand met een hart van goud.’ Nou dat was ze zeker.

Ook wil ik Zoë Black nog noemen die de intelligente en bijdehante Peentje hilarisch neerzette.

Pietje Bell en de bende van de zwarte hand
Pietje Bell en De Bende van de Zwarte Hand

Omdat het de première was, was de sfeer nog gezelliger! Om ons heen zaten namelijk de andere kinderen van de cast, die vanavond niet hoefden te spelen. Zij zongen de vrolijke liedjes uit volle borst mee.

Het was een super gezellige middag zo met mijn dochter van 11. Toen we buiten kwamen regende het pijpenstelen. Dat kon ons humeur echter niet meer bederven. Thuis zijn we samen onder een dekentje gekropen met een kop warme chocolademelk om de oude Pietje Bell film op Netflix te kijken. Het kon niet tippen aan de sfeer van de musical. Wat een heerlijke herfstdag.

scene uit de familiemusical Pietje Bell

Meer informatie over de familiemusical Pietje Bell

‘Pietje Bell en de bende van de Zwarte Hand’ is gebaseerd op de bekende klassieker van Chris van Abcoude. Het is een productie van REP Entertainment. Zij brachten vorig seizoen ‘Kruimeltje de musical’ op de planken, ook al zo een vrolijke feel-good familiemusical.

Fotocredits: Nick Franken

Cast

  • meester Jozef Geelman – Martijn Vogel
  • Vader Bell – Michael de Roos
  • Martha Bell – Anne-Fleur van der Hoeven
  • Tante Cato – Els Damen
  • en natuurlijk de wisselende kindercast

Foto’s van de cast en de volledige kindercast vind je HIER, evenals de SPEELLIJST (wanneer/waar).

cast uit de familiemusical pietje bell

Fotocredits: Nick Franken

Zoek je nog meer tips om deze herfst te doen? We hebben nog meer tips op Trotse Moeders:

Share

About Judith Verbeet

Hier schrijft Judith Verbeet! Een ‘Trotse Moeder’ die heel vaak lol heeft met haar dochters van 10 en 11, de één een pre-puber, de ander een puber. Allebei net zo eigenwijs als hun moeder!

Check Also

Waar wil jij sterker in worden?

Wanneer je zwanger bent, of Trotse Moeder van een of meerdere kinderen, ziet je leven …

Share
Share