Bop-it Tetris

Screenshot 2013-11-23 at 15.10.19Dit elektronische Bop it! spel daagt je uit om TETRIS puzzels op te lossen. Pas de bekende TETRIS vormen op het ene scherm in het tweede scherm voordat de tijd om is. Dat wordt schuiven, draaien en slaan om die blokjes op de juiste plek te krijgen! 

Recensie:

Mijn kinderen zagen hem al regelmatig in commercials voorbijkomen: Bop-it! Tetris. Ze waren dan ook erg enthousiast toen ze er een mochten uitproberen. Mijn tweeling is net 7 jaar geworden, maar ondanks dat Bop-it Tetris bedoeld is voor kinderen vanaf 8 jaar, konden ze er al snel mee overweg. Het spel is heel gebruiksvriendelijk. Even induwen en een stem zegt wat je moet doen. Ook wanneer het mis gaat, wordt dat gezegd: “leven verloren”.

Bij aanvang wordt de hoogste score genoemd, maar ieder spel begint rustig, dus ook wanneer meerdere kinderen in één gezin met Bop-it Tetris spelen, blijft het voor iedereen haalbaar om ermee te blijven spelen. De spelletjes duren niet lang, zelfs niet wanneer je wat meer oefent, en door de overgang naar verschillende puzzels, heb je tussendoor steeds even afleiding waardoor kinderen niet te gefocussed raken.

Screenshot 2013-11-23 at 15.07.39Je begint eigenlijk altijd hetzelfde: in één helft zitten 8 vierkantjes, aan de andere kant 4. Aan de kant van de 4 vierkantjes lichten één tot vier vierkantjes op, die een blokje vormen die je door de bop-it in elkaar te duwen, naar de andere kant kunt verplaatsen. Wanneer je een level hebt uitgespeeld, krijg je een bonusspel waarbij je juist vierkantjes moet weghalen, in plaats van opbouwen. Op een nog hoger niveau moet je de blokken ook kantelen om ze te laten passen.

Natuurlijk heb ik het zelf ook gespeeld en het is niet alleen voor kinderen leuk! Ik had af en toe -net zoals de kinderen- het idee dat ik het wel goed gedaan had, maar dat de Bop-it! de actie toch afkeurde en dat is redelijk frustrerend. Gelukkig heb je per spel 4 “levens” en ben je dan niet ineens helemaal af.

Conclusie: een superleuk spel, handig om mee te nemen, om zomaar tussendoor te spelen of om wedstrijdjes mee te doen.

Bestel Bop-it! Tetris hier >>>>

Ook leerlingen van Basisschool Het Kompas in Vuuren mochten Bop-it! Tetris uitproberen. Hier het verslag:

Bop it Tetris, de combi van het behendigheidsspel Bop it en het welbekende blokjesstapelspel Tetris, bleek even een harde noot om te kraken. Docenten hadden moeite het spel te begrijpen. De kinderen die doorzetten, of gewoon minder op het papiertje keken, waren echter enthousiast. Juf Ine: ‘’Je moet als ouder hier echt even bij helpen om het uit te leggen, maar dan is het wel verslavend hoor. Je wilt toch steeds je score verbeteren. Het leuke aan dit spel is dat je het echt overal kunt spelen, binnen, buiten, staand, zittend, het kan zelfs mee naar de wc!”

Daan (8): ,, Eerst wist ik helemaal niet hoe het werkte, maar nu wel. Het is echt een spel waarvoor je heel erg moet oppassen, voor je het weet ben je af! Maar ik ben al heel goed, mijn highscore is 84!” Zou je dit product op je verlanglijst zetten? ‘’Ja, met Bop it Tetris verveel ik me nooit meer.” Cijfer: 8

SpeelgoedtestHasbro2013_BopitTetris2

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van bijna 18 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 15 jaar.

Check Also

Bring Home the Fun

Inmiddels is het al bijna ‘gewoon’ aan het worden voor veel mensen. Kinderen die thuis …