Bouwen word nog leuker met Haba

Welk kind houd er nou niet van bouwen. Met een blokkendoos kun je de mooiste huizen, voertuigen en construcies maken. Voor de echte bouwmeester is er nu iets nieuws; bouwstenen techniek ontdekken van Haba. Steen voor steen verkennen kleine bouwmeesters de bouwkunst, geven kleine constructeurs flink gas en voeren knappe wetenschappers hun eerste natuurexperimenten uit. 

Bij het uitvoeren van eigen experimenten komen kinderen spelenderwijs in contact met de natuurkunde. Er zijn verschillende basis paketten dus voor ieder wat wils.

Basisset Optiek
Met behulp van de ronde schijven kan je kleine wetenschapper vele optische proefjes uitvoeren en het resultaat van bewegende effecten ontdekken. Zo traint je kind zijn of haar ruimtelijk denken, geduld en motorische vaardigheden.

Basisset Statica
Uit diverse bouwstenen ontstaan antieke bouwwerken, vakwerkhuizen of fantasierijke poortgewelven. Onbegrensd creatieve stapelideeën en gewaagde constructies zijn steeds opnieuw mogelijk. Dankzij de bouwsteenklemmen zijn de kunstwerken ook nog een stabiel.

Basisdoos Motor & Beweging
Aankomende ingenieurs, opgelet! Nu komt er een motor in het spel. Als deze met behulp van klemmen en riemen in de constructie wordt ingebouwd, komt er van alles in beweging! Nu nog alleen de motor opwinden en de windmolen, tractor, auto of het fantasiebouwwerk zetten zich als vanzelf in beweging. Alles is mogelijk, van eenvoudige aandrijvingen tot experimentele machines. .

About Barbara Gemen

barbara@dataunlimited.nl'
Ooit als stagiaire gestart bij TrotseMoeders.nl en nu aan de slag als chef-redactie van deze website. Ik houd me hierdoor vooral bezig met het aansturen van alle bloggers en recensenten.

Check Also

Waarom we huizen bouwen – Renée Kapitein

Zo leuk, een boek in huis krijgen wat verpakt is als caravan 😉 En het …