The Christmas Show 2017 [verslag]

Met mijn ouders (mijn eigen lieve Trotse Vader was vandaag jarig!) en mijn 11-jarige tweeling ging ik op zaterdagochtend 23 december naar Ziggo Dome. We waren ruim op tijd (een uur te vroeg) en hebben daar geen spijt van gekregen, want zowel in de hal van Ziggo Dome als in de zaal was voldoende te beleven!

Gaston Starreveld vroeg op de bekende sympathieke manier aan bezoekers van de show aan wie zij een kerstwens wilden doen, je kon op de foto met de kerstman etc etc.. In de zaal kwam de sfeer er ook goed in in afwachting van waar we voor kwamen: The Christmas Show 2017!

We hadden al een aantal keer de televisiecommercial voorbij zien komen, maar al snel na het begin van de show bleek dat die geen recht doet aan de ervaring van het live meemaken van deze show. Van het begin tot het einde is het indrukwekkend, zeer professioneel en gewoonweg geweldig!

Het verhaal van de show is gebaseerd op “A Christmas Carol”, bij de meeste mensen bekend als “Scrooge”, de bekende vertelling van Charles Dickens uit 1843. Een klassieker te noemen en door RTL in een modern jasje gegoten.

In The Christmas Show draait het verhaal om Justin Scrooge, fantastisch gespeeld, gedanst en gezongen door Buddy Vedder. Hij had altijd veel plezier in zingen, had een lieve vriendin en een goed leven tot hij ‘doorbrak’.

Wanneer het verhaal begint is zijn vroegere manager overleden, zijn relatie bijna uit en draait zijn leven om geld verdienen. Zijn assistente (gespeeld door Yolanthe) mag niet naar huis om kerst te vieren met haar kindje, de ‘staf’ wordt afgebeuld en onprettig bejegend, kortom….. er moet wat gebeuren.

En er gebeurt uiteraard wat! Zijn vroegere manager (prima gespeeld door Carlo Boszhard) komt hem opzoeken en kondigt het bezoek van drie geesten aan: Glennis Grace (wat een prachtige stem!!) speelt de geest van vroeger, Martijn Fischer de geest van nu en de geest van de toekomst wordt gespeeld door Victor Mids, die ook het publiek verbijsterde met een truc waaraan de hele zaal mee kon doen.

Verder was er een glansrol weggelegd voor Danny de Munk. Kortom: een topcast die -ondersteund door andere zangers / zangeressen en een heleboel dansers en danseressen die steeds in een andere outfit verschenen – een anderhalf uur durende prachtshow neer hebben gezet.

En dan heb ik het nog niet eens over de special effects gehad… Het mooie van de techniek die Ziggo Dome kan bieden is dat er veel meer te zien is dan alleen passende verlichting. Ik verklap niet veel voor degenen die het geluk hebben morgen nog te gaan, maar The Polar Express was voor mijn dochter een van de hoogtepunten van de show!

De Christmas Show is echt geschikt voor het hele gezin. Houd er met jonge kinderen rekening mee dat het geluid soms erg hard (en dreigend) kan zijn en dat de show anderhalf uur duurt. Maar wil je alvast in een hele fijne kerstsfeer komen, gun jezelf dan kaartjes voor The Christmas Show

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van bijna 18 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 15 jaar.

Check Also

Hoe teken je een Troll?

Er komt een nieuwe Trolls film aan: Trolls Wereldtour. Het belooft weer een vrolijke film …