Schrijfster Kinderboekenweekgeschenk 2012 bekend

Tosca Menten, de schrijfster van onder andere “Dummie de Mummie en de gulden scarabee” en “Villa Mosterd en de wraak van Graaf Gruwel”, zal het Kinderboekenweek geschenk voor 2012 schrijven. Dat werd 22 novemver bekend gemaakt.

Menten heeft al meerdere prijzen op haar naam staan en is sinds 2003 full-time schrijfster. Daarvoor studeerde ze aan de kunstacademie in Amsterdam en gaf jarenlang les in tekenen en kunstgeschiedenis in het voortgezet onderwijs.

Het thema voor de Kinderboekenweek 2012 luidt: “Hallo Wereld!”. Het richt zich op de steeds kleiner wordende wereld, dat het mogelijk maakt voor kinderen om gemakkelijker in aanraking te komen met andere culturen. Hierbij worden verhalen als “De Scheepsjongens van Bontekoe” en “Slaaf kindje slaaf” genoemd; het draait in deze boeken voornamelijk om nieuwsgierigheid naar het onbekende en het andere. Het wordt alweer de 58e Kinderboekenweek en zal plaats vinden tussen woensdag 3 tot en met zaterdag 13 oktober 2012.

About Ines

imended@gmail.com'
Kersverse mama van een heel lief jongetje. 22 jaar oud, alleenstaand en werkend als web- en vanallesdesigner. In het nieuwe jaar ga ik, naast mijn normale "dayjob', ook als zelfstandige werken. Daarnaast ben ik gek op schrijven en gamen. Een rasechte nerd dus!

Check Also

Dummie the Mummy and the Golden Scarab

Maashi! Dummie de Mummie in het Engels! Inhoud Just imagine. You’re called Angus Gust, you …