Het betoverde paard

Als klein kind houdt Han Gan al van schilderen, vooral van het schilderen van paarden. Hij probeert zijn paarden er altijd zo echt mogelijk uit te laten zien en dat lukt, want zijn grote talent wordt zelfs opgemerkt door de keizer van China. Aan het hof maken zijn  levensechte paarden zo’n indruk dat de paleisbewoners fluisteren dat Han Gan ze met zijn penseel tot leven kan toveren…

Recensie
Het betoverde paard is een legende. Maar Han Gan heeft echt bestaan. Deze schilder, leefde meer dan tweeduizend jaar geleden in China. De mensen waren door de eeuwen heen, vol bewondering voor zijn schilderijen. Dit boek gaat dan ook over deze legende.

Het betoverde paard gaat over Han Gan die levendige paarden schildert. Op een dag wordt aan Han Gan gevraagd of hij een moedig en vurig paard tot leven kan brengen met zijn toverpenseel. Dit lukt niet…totdat hij zijn schilderij in het vuur wil gooien. Dan komt er een vurig en strijdlustig paard tot leven. Er wordt volop gevochten, totdat het paard het niet meer aan kan. Hij vlucht en belandt uiteindelijk op een schilderij, tussen andere paarden.

Zelf vind ik dit boek niet zo heel erg leuk. Het verhaal en de tekeningen spreken mij niet zo aan. De tekeningen vol vuur en geweld, is iets wat ik niet leuk vind aan het boek.
Maar dat wil niet zeggen dat het boek niet leuk is. Het verhaal is denk ik vooral leuk voor wat oudere kinderen, en dan met name voor jongens. Dit omdat er wordt gestreden, en de tekeningen sterk en vurig zijn. Iets wat waarschijnlijk jongens meer aantrekt dan meisjes. De tekeningen dus zeer goed getekend zijn, en passen echt bij het verhaal. Het betoverde paard kan erg leuk zijn voor kinderen die van spanning en avontuur houden.

Winnaar van de Deutsche Jugendliteraturpreis 2005.

Het betoverde paard – Jianghong
Prentenboek, hardcover, 40 pagina’s, Gottmer
Bestel hier het boek op Bol.com>>

Lees ook:
Rikki en de eekhoorn
Van wie zijn die poten?
Sofie en de pinguins

About Rolanda

rolanda@casema.nl'
Moeder van 2 kinderen; een dochter van 5 jaar en een zoon van 7 jaar. Alweer bijna 4 jaar schrijf ik voor TrotseMoeder.nl. Ik vind het dan ook super dat ik op TrotseMoeders.nl mijn grote hobby schrijven volop kan vervullen.

Check Also

Vol met wol

Soms worden er hele leuke prentenboeken uitgegeven. Vaak zelfs. En een enkele keer springt er …