Dieptepunt in aantal geboorten

Volgens recente cijfers van het CBS worden er relatief weinig kinderen geboren de laatste jaren.

Op basis van voorlopige cijfers heeft het CBS berekend dat er in 2017 169.000 kinderen geboren zijn, 3.000 minder dan het jaar ervoor en ruim duizend minder dan in 2015. Daarmee zou het totaal aantal geboorten voor het eerst sinds 1983 lager uitkomen dan 170.000. Een nieuw dieptepunt wat mede komt door het uitstellen van het moederschap door veel vrouwen.

Lees ook:

Share

About Redactie

redactie@trotsemoeders.nl'
De redactie van TrotseMoeders schrijft over algemene onderwerpen, vaak op basis van een nieuws uit andere bronnen of persberichten. In deze artikelen worden over het algemeen geen eigen meningen, stellingen of reviews gegeven.

Check Also

Lieve Syrah [persoonlijk verhaal]

Van harte gefeliciteerd met je verjaardag, liefje. Het is op dit moment exact twaalf jaar …

Share
Share