Gehaakte inktvisjes in de couveuse

Screenshot 2014-03-01 at 08.28.36Hart van Nederland heeft op de eigen website een prachtig item over gehaakte inktvisjes. En dan met name over het effect wat deze knuffeldiertjes hebben op baby’tjes die in de couveuse moeten verblijven.

Veel kinderen moeten bij geboorte in het ziekenhuis korte tijd in een couveuse. Bij veel te vroeg geboren baby’s is dat vaak een lange periode waarbij ze allerlei slangetjes, infusen en meetapparatuur op en om zich heen krijgen. Per ongeluk worden door bewegingen van de kleintjes die slangetjes soms losgetrokken.

Screenshot 2014-03-01 at 09.19.05Nu blijkt dat een handgehaakt inktvisje niet alleen rust geeft, maar ook voorkomt dat de kleintjes per ongeluk aan de slangetjes en infusen komen. De inktvisjes zijn door Ria Knulst in Zweden gezien. Daar worden ze al langer gebruikt in ziekenhuizen.

Inmiddels haakt Ria de ene inktvis na de andere  en worden ze al in acht Nederlandse ziekenhuizen ingezet bij couveusekindjes. De tentakels blijken voor de baby’tjes aan te voelen als een navelstreng waardoor ze er graag aan zitten. Het geeft de kleintjes rust en maakt ook dat ze mindere aan andere slangetjes komen. Een prachtige oplossing voor de allerkleinsten!

De foto’s uit dit artikel komen van het item op Hart van Nederland.

 

Share

About Redactie

redactie@trotsemoeders.nl'
De redactie van TrotseMoeders schrijft over algemene onderwerpen, vaak op basis van een nieuws uit andere bronnen of persberichten. In deze artikelen worden over het algemeen geen eigen meningen, stellingen of reviews gegeven.

Check Also

Einde aan te kort zwangerschapsverlof voor moeders van couveusekinderen

De Vereniging van Ouders van Couveusekinderen viert een bescheiden feestje. Dankzij een wet die op …

Share
Share