Prinses Lillifee – De kleine ballerina [recensie]

In het Feeënrijk wordt een danswedstrijd gehouden. Prinses Lillifee en haar vriendjes doen natuurlijk mee. Maar ze kunnen nog niet zo goed dansen en daarom hebben ze een dansleraar nodig. Lillifee heeft een idee: de bloemen-elfen zijn de beste danseressen van het land. Maar hoe kunnen ze Lillifee en haar vriendjes naar de elfen gaan als die alleen maar in de ochtenddauw dansen? En maken Lillifee en haar vrienden eigenlijk wel kans om de wedstrijd te winnen?

Recensie
Prinses Lillifee – De Kleine Ballerina is tijdelijk extra voordelig <klik hier> en wanneer je een kind hebt die dol is op feeën, roze, prinsessen, glitter, ballet etc…. dan zou ik dit boek zéker bestellen: het is echt prachtig!

Ik heb toevallig een lief, “roze meisje” in huis, die eigenlijk wat ouder is dan de doelgroep waarvoor dit boek bedoeld is, maar dat mocht de pret niet drukken. Ze was dolblij met dit boek en kroop lekker tegen me aan, zodat ik De kleine ballerina kon voorlezen.

Het verhaal is net zo zoet als de kleurtjes: een danswedstrijd waar de dierenvriendjes van Prinses Lillifee aan mee willen doen. Maar dan moeten ze wel een dansleraar hebben… Uiteindelijk vinden ze een fee die hen les geeft en doen ze aan de wedstrijd mee.

Op het podium weet prinses Lillifee ineens niet meer wat ze moet doen. Het feetje geeft haar een bloem en daardoor krijgt ze zelfvertrouwen. Achterin het boek zit een mooi zakje waar een bloem in zit. Mijn dochter zei meteen: “die kan ik meenemen wanneer ik te weinig zelfvertrouwen heb!”

Het is echt een pareltje, dit boek. Mooi verhaal, prachtig vormgegeven, echt de maximale score van 5 sterren méér dan waard!

Prinses Lillifee: De kleine ballerina – Monika Finsterbusch
Glitterboek, 48 pagina’s, uitgeverij ImageBooks
Bestel dit boek hier >>>>

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 18 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 15 jaar.

Check Also

Just Dance 2022

Waarom we weer een nieuwe Just Dance in huis willen halen? Gewoon, omdat het leuk …