‘Spotter, my GPS tracker’ om altijd te weten waar je kind is

IMG_20150706_112632Misschien wel de grootste angst van Trotse Moeders met (kleine) kinderen: je kind uit het oog verliezen. Bij weglopen van kleine kinderen, spelen in de buurt van de wat grotere en niet op tijd terugkomen, grote kinderen die al zelf op stap gaan maar natuurlijk als men in de problemen komt wel jouw hulp direct nodig hebt.

Er zijn al enige tijd zogenaamde GPS trackers, die laten zien – als je kind ze tenminste in zijn tas heeft zitten of aan zijn kleren heeft hangen – waar het kind of de persoon zich bevindt of als laatste is geweest.

spotter-1-copyright-trotse-vaders2De belangrijkste functies van het apparaat is natuurlijk om ‘in de cloud’ te zien waar het apparaat zich (het laatste) heeft opgehouden, maar de gebruiker kan ook een SOS knop indrukken, waardoor je direct op je computer, telefoon of tablet een waarschuwing krijgt. Belangrijk is dan dat je het apparaat kan bellen en met je kind kunt praten!

Dat betekent ook dat in het apparaat een simkaart zit die de verbinding met het mobiele netwerk (bruikbaar in HEEL EUROPA!) in stand houdt. Die sim-kaart is niet zelf te vervangen, dus je moet het doen met het bij het toestel ingebakken abonnement bij een bepaalde provider.

Ik zag dat het telefoonnummer van mijn Spotter een Zweeds telefoonnummer gebruikt. Hiervoor betaal je een vast bedrag – naar keuze – per maand, kwartaal of jaar (Pre-paid). Met het apparaat kan je zelf geen telefoongesprekken opzetten, maar alleen met de SOS een berichtje sturen naar de thuisbasis dat je gebeld wilt worden.

IMG_20150706_112318

Hoewel de Spotter voorzien is van gevoelige en uitstekende GPS apparatuur moet je wel rekening houden met het feit dat in gebouwen en tunnels het signaal niet doorkomt. spotter-1-copyright-trotse-vaders3Daarom leg het apparaat bij het initiëren in je programma (account aanmaken in www.spottergps.com, vervolgens naar wens een gratis App downloaden uit je Google Play of App Store en met je account installeren). Het apparaat is bestand tegen vocht/regen, maar je moet hem niet een hele tijd onderwater houden.

Afgezien van het feit dat de ‘Spotter My GPS’ is een robust, klein en handig apparaat, simpel in gebruik is het goede nieuws vooral zijn prijs: alleen bij Kruidvat verkrijgbaar met wel voor slechts € 70 euro. Géén geld voor een top GPS apparaat waarin ook een eenvoudige telefoon en SOS knop zit verwerkt. Alleen LET OP: voor de goede werking is een prepaid ‘abonnement’ nodig van maximaal € 5 per maand! De eerste maand is gratis.

De installatie van het online account, waarmee één of meerdere apparaten (bijvoorbeeld voor ieder kind één) via een Spottercode wordt geactiveerd, en de gegevens/communicatie in de cloud op allerlei devices beschikbaar zijn, is niet ingewikkeld. In je account kan je bepaalde plaatsen als veilig aangeven (thuis, school en werk en omgeving; je krijgt een bericht als de spotter die veilige omgevingen verlaat).

2015jul06 Spotter locaties

De bediening van de Spotter zelf is voor kinderen heel eenvoudig: met de grote knop SOS zend je een seintje naar de thuisbasis, die je daarna via het zelfde apparaat kan gaan bellen; de telefoon wordt op de spotter opgenomen en neergelegd via het tweede knopje aan de zijkant. spotter-1-copyright-trotse-vadersThats it! Er zitten lichtjes om de status van batterij, GPS en de verbinding met het mobiele netwerk aan te geven, maar ze zijn klein en in licht moeilijk te zien. Is ook eigenlijk niet zo belangrijk in dagelijks gebruik.

Tja, hier op TrotseMoeders.nl hebben we het natuurlijk vooral over het ’tracken’ van kinderen. Maar het kan natuurlijk ook zijn dat je het gebruikt van trektochten, speurtochten e.d.. En je kunt ook door het te verbergen in je auto, scooter, boot je spullen (bij diefstal) traceren. Kortom, zo’n Spotter gewoon in huis hebben is sowieso een goede optie.

 

Alleen verkrijgbaar bij kruidvat. Voor €69,99 | ook online te bestellen. Binnenkort kun je via TrotseMoeders.nl een Spotter winnen. Houd onze website dus goed in de gaten!

Share

About Dick Ahles

d.ahles@protonmail.com'
Mijn moeder noemt mij Dirk (officiële naam) maar voor de rest ben ik bekend onder Dick. Geboren in 1951 en Trotse Vader van vijf kinderen. Van twee oudere dochters Mira en Rachel heb ik al vier kleindochters. Thuis Enkhuizen, en vader van een tweeling (jongen en meisje) van 10 en een zoon van bijna 13. Ik houd dus van kinderen en heb met hen nu al heel veel meegemaakt. Leuk dus om met deze lange ervaring op TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl te bloggen.

Check Also

Sim Only abonnementen: voordelig voor het hele gezin

Ben je op zoek naar een nieuw telefoonabonnement voor jezelf of voor je kind? En …

Share
Share