Tricoda

Tricoda is een spelletje dat je minstens met twee personen moet doen en maximaal met vier personen gespeeld kan worden. Iedereen heeft een eigen geheime code, die bestaat uit drie getallen, die iedereen kan zien behalve jijzelf. Doel van het spel is te raden welke drie getallen jij hebt. Dit doe je via 24 vragen die op kaarten staan. Je stelt om de beurt een vraag en en geeft antwoord aan de hand van wat jij ziet. Iedereen heeft iets aan die informatie, behalve jijzelf. Met behulp van goed opletten, luisteren naar vraag en antwoord en vooral logisch redeneren kom je er uit!

Recensie
Ik vond Tricoda vooral een ingewikkeld spel. Het is mooi en solide uitgevoerd. Er zijn hulpkaartjes waarop je kunt zien welke getallen en welke kleuren in het spel zijn en die je kunt gebruiken in het logisch redeneren. Daarnaast heb je notitievelletjes, waar je je aantekeningen op kwijt kunt. Ik wil natuurlijk weer mee opschrijven dan eigenlijk kan op het blaadje, dan maar een beetje proppen.

Een best ingewikkeld spel dus, waar je je hoofd goed bij moet houden. Je moet niet afdwalen, want dan mis je een antwoord en kan je maar zo verkeerd uitkomen. Op de doos staat 10 jaar en ouder als leeftijdsindicatie. Dat is wat mij betreft wel een absolute minimumleeftijd. Ik heb Tricoda samen met mijn oudste dochter van 10 jaar gedaan. En dat ging net. Je kind moet wel goed logisch kunnen nadenken en zich concentreren, anders zou ik echt nog een paar jaar wachten. Als je een puzzelachtig spel met jongere kinderen wilt spelen, is Woordzoeker junior bijvoorbeeld een goed alternatief.

Naast ingewikkeld, vind ik Tricoda wel ook echt een goed spel. Het zit goed en doordacht in elkaar en zet je hersens aan het kraken. Het is wat mij betreft ook echt zeer terecht Speelgoed van het Jaar 2010 geworden! Voor de categorie 12+, dat is ook terecht!

Bestel dit product hier>>

Share

About Isolde

isolde@hupemail.nl'
Werkende moeder van twee dochters (11 jaar en 15 jaar) met thuis ook nog een gezellige beestenboel. Ik hou van lezen en muziek, yoga houdt me met beide benen op de grond en ik haak/maak graag de meest rare wezens in opvallende kleuren.

Check Also

Speelgoed van het Jaar 2021

Dit jaar is de opzet van de Speelgoed van het Jaar verkiezing anders dan andere …

Share
Share