K’NEX K-Force Mega Boom – Blaster [recensie]

Bouw je eigen K’NEX K-Force Mega Boom Blaster! Met 335 onderdelen, waaronder twee revolverkamers, drie pijltjeshouders, twee snel monteerbare handgrepen en twee voorlaadringen. Wordt geleverd met 7 schuimpijltjes. Met instructies voor 6 blasters op maat en zelfbouwdoelen.

Recensie
De K’NEX K-Force Mega Boom Blaster is Speelgoed van het Jaar 2015 geworden in de leeftijdscategorie 8 en 9 jaar. Toen mijn zoon van 11 dit pakket cadeau kreeg was hij enorm blij, kijk maar naar de foto’s:

knex-kforce-k-nex-k-force-geweer-nerf-recensie-copyright-trotse-moeders-1 knex-kforce-k-nex-k-force-geweer-nerf-recensie-copyright-trotse-moeders-2

Eerst hebben we alle onderdelen uitgesorteerd.

knex-kforce-k-nex-k-force-geweer-nerf-recensie-copyright-trotse-moeders-3 knex-kforce-k-nex-k-force-geweer-nerf-recensie-copyright-trotse-moeders-4

Direct daarna werd een start gemaakt met het bouwen, maar uiteraard kwam het pakket, met 335 onderdelen, niet klaar voordat hij naar school ging. Toen hebben we er een gezamenlijk project van gemaakt: we zijn iedere avond gezellig samen een stukje verder gaan bouwen.

knex-kforce-k-nex-k-force-geweer-nerf-recensie-copyright-trotse-moeders-6 knex-kforce-k-nex-k-force-geweer-nerf-recensie-copyright-trotse-moeders-7

Met ‘samen’ bedoel ik dat ik de stukjes klaar leg en dat mijn zoon ze aan de hand van de bouwtekeningen, in elkaar schuift of klikt. Het systeem van K’nex zit perfect in elkaar. Alles past prima en wanneer het eenmaal zit, is het echt stevig (hoewel je het wel weer los kunt maken).

knex-kforce-k-nex-k-force-geweer-nerf-recensie-copyright-trotse-moeders-9 knex-kforce-k-nex-k-force-geweer-nerf-recensie-copyright-trotse-moeders-10

Af en toe moest ik wel even helpen, wanneer het lastig was om er goed met je vingers bij te kunnen om iets vast te klikken, of om samen naar de tekeningen te kijken die af en toe lastig te ‘lezen’ waren, maar het meeste heeft hij zelf gedaan.

knex-kforce-k-nex-k-force-geweer-nerf-recensie-copyright-trotse-moeders-11 knex-kforce-k-nex-k-force-geweer-nerf-recensie-copyright-trotse-moeders-12

Avond na avond kreeg de Mega Boom Blaster steeds meer vorm:

knex-kforce-k-nex-k-force-geweer-nerf-recensie-copyright-trotse-moeders-13 knex-kforce-k-nex-k-force-geweer-nerf-recensie-copyright-trotse-moeders-15

En uiteindelijk was hij helemaal klaar! Wat was mijn zoon trots. En ik ook! Meteen uitproberen natuurlijk en we zijn allebei onder de indruk van de kracht die er uit zo’n zelfgebouwd speelgoedgeweer komt. De schuimrubber pijltjes schieten er met een enorme snelheid uit, indrukwekkend!

knex-kforce-k-nex-k-force-geweer-nerf-recensie-copyright-trotse-moeders-16 knex-kforce-k-nex-k-force-geweer-nerf-recensie-copyright-trotse-moeders-17

Nu heeft mijn zoon een speelgoedgeweer waarmee hij op allerlei K’NEX bouwwerken kan schieten. Hij is al begonnen om een stellage te maken met allerlei vakken waar dingen in kunnen bewegen. De bedoeling is dat in die vakken iets van papier komt, wat hij dan kan omschieten, maar dat is het volgende project! Eerst maar eens héél trots genieten van dit prachtige, zelfgebouwde speelgoed!

K’NEX K-Force Mega Boom Blaster
Bekijk op bol.comWinnaar Speelgoed van het Jaar in de categorie 8 & 9 jaar
K’NEX, bouwpakket, 335 onderdelen, Bot-i
Bestel dit pakket hier >>>>

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 18 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 15 jaar.

Check Also

Waarom we huizen bouwen – Renée Kapitein

Zo leuk, een boek in huis krijgen wat verpakt is als caravan 😉 En het …