De jongen die demonen zag

Carolyn Jess-Cooke is de schrijfster van De jongen die demonen zag. Het boek is gesitueerd in Belfast en verteld het verhaal van de 10 jarige Alex. Zijn moeder is ziek en mede daardoor komt hij in een hulpverleningstraject. De achterflap van het boek belooft een spannend verhaal. Alex ziet verschillende demonen en één van deze demonen belooft de moeder van Alex beter te maken. In ruil hiervoor moet Alex iemand vermoorden.

Deze roman is afwisselend geschreven als het dagboek van Alex en vanuit het perspectief van Anya zijn behandelend psychiater. Het is geen simpel verhaal; de geestesziekte van Alex wordt uitvoerig beschreven en de sociale situatie in Belfast krijgt ook veel aandacht. Ondanks deze zware onderwerpen is het de schrijfster gelukt om het vlot en makkelijk leesbaar op te schrijven. Persoonlijk vind ik het deel van Alex soms wat onrealistisch over. Voor een jongen van 10 jaar komt hij mij te intelligent en bijdehand over. Het gedeelte van Anya vind ik interessanter om te lezen. Bij haar blijken de motieven om Alex te helpen dubbelzinnig. Ze herkent in hem haar dochter Poppy. Deze verhaallijn wordt erg mooi door het boek gevlochten. Dankzij de achterflap weet je dat het boek spannend wordt en blijf je lezen, maar het de achterflap doet het verhaal maar deels eer aan. Meer dan de helft van het boek gaat eerst in op de persoonlijke situaties van de verschillende karakters en het duurt lang voor het verhaal echt spannend wordt.

Al met al leest het boek De jongen die demonen zag lekker weg. Het is een intelligent verhaal, maar soepel en leesbaar opgeschreven. Hoewel ik het onderwerp onrealistisch vind heb ik het boek met veel plezier gelezen. Het heeft wat weg van de film “The Sixth Sence”. Als het onderwerp je ligt is het zeker een aanrader.

De jongen die demonen zag – Carolyn Jess-Cooke
Roman, paperback, 336 pagina’s, Orlando
Bestel dit boek hier>>

Share

About Gwen

gwengoes@live.nl'
Hoi, ik ben Gwen, biologe, en de trotse moeder van een zoon (geboren juni 2012). Samen met mijn man en zoon woon ik in Utrecht. Ik kook graag, maar houd meer van lang tafelen. Met mijn man kijk ik graag een serie of film, ik kan niet wachten op een nieuw seizoen van “the bridge” en “ the killing”. Verder gaan we als gezin vaak wandelen in Amelisweerd of door Utrecht. Ik ben net weer gestart met hardlopen en ben weer in training voor de 5k om daarna verder te gaan met de 10k.

Check Also

De verloren verteller

Ik houd van lezen. En ik houd van boeken, gewoon, papieren boeken. En sommige boeken …

Share
Share