Mmm… een taart!

Mmm-een-taartHier beneden staat de beer, hij heeft honger. Daar boven staat de taart, heerlijk zoet maar onbereikbaar. Maar dan komt het varken, en daarna de hond, de haas, de kip en de kikker. Een oud kunstje lijkt te werken: samen komen ze een heel eind. Maar als ze er bijna zijn, lijkt het toch hopeloos mis te gaan! Gelukkig komt er hulp uit onverwachte hoek.

Recensie
Een mooi, stevig kartonnen boek had ik in mijn handen! Deze zouden we vandaag eens samen gaan lezen. De voorkant verraadde al duidelijk het verhaal, een hoog huis met helemaal bovenin een lekkere taart en helemaal onderaan een beer die heel veel zin heeft in de taart.

mmm een taartJa een taartje mama, dat wil ik ook”, was het eerste wat mijn dochter zei. “Mag ik die lezen?” En eigenlijk nog voordat ik antwoord kon geven zat ze op de grond en ‘las’ ze het verhaal.

En in principe was ik denk ik ook niet echt nodig, want er staat weinig tekst in en de tekst die erin staat is vrij strak. Zo lees ik; Komt het varken. Springt op het varken.

IMG_8615Maar eigenlijk is de tekst bij dit boekje ook niet zo belangrijk, de illustraties vertellen duidelijk en op een grappige, kinderlijke en eenvoudige manier het verhaal.

Een verhaal over een beer die heel graag een taartje wil eten, maar deze staat helemaal bovenin het huis en zo komt er iedere keer een dier bij die er bovenop springt en iedere keer van positie verandert. Ondersteboven, op de neus, met de staart omhoog, er valt van alles te zien.

Nadat Yuna het zelf had gelezen, heb ik het boven in bed nog voorgelezen aan alle drie. Xavi, de oudste vond het niet zo’n leuk boek, er gebeurt te weinig en er is niet genoeg spanning. De peuters vonden het leuker, maar waren niet echt laaiend enthousiast.

IMG_8602

Voor mijn gevoel is het een mooi boek voor kinderen van een jaar of 2 of net 3 en je moet als ouders het verhaal net even wat meer aanvullen door dierengeluidjes te maken en proberen de kinderen bij het verhaal te betrekken

Mmm… een taart – Susanne Strasser
Kartonboek, 24 pagina’s, uitgeverij Hoogland & Van Klaveren
Bestel dit boek hier >>>>

Share

About Mirjam Gorter

info@dubbelgeluk.com'
Ik ben de Trotse Moeder van drie jonge kinderen waaronder een j/m tweeling. Op de website van Trotse Moeders schrijf ik stukjes over mijn leuke, hectische gezinsleven. Samen met mijn man hebben we het bedrijf Dubbelgeluk Tweelingwiegen waar we tweelingwiegen verhuren en tevens leuke kraamkadootjes verkopen. www.dubbelgeluk.com

Check Also

3 leuke bakideeën voor Kerst

Kerst is dé ideale tijd om gezellig met het hele gezin te gaan bakken. Op …

Share
Share