Speak Out Kids tegen Ouders [recensie]

Het populaire Speak Out met de mondstukken is er nu ook met een speciale versie om familie en vrienden bij elkaar te brengen. Speak Out Kids tegen Ouders zorgt gegarandeerd voor hilarisch veel speelplezier!

De spelers proberen verschillende zinnetjes te zeggen, maar door het hilarische mondstuk kunnen ze hun mond niet dicht krijgen. Ouders pakken kaarten van de stapel met kaarten voor ouders. Daarop staan dingen die ouders tegen kinderen zouden kunnen zeggen, bijvoorbeeld “Deze speelkamer is gewoon een bende”. Kinderen pakken van de stapel voor kids met dingen die kinderen zouden kunnen zeggen, bijvoorbeeld “Ik wil patat met appelmoes”. Speak Out Kids vs Parents brengt een geheel nieuwe dimensie.

De spelers lezen het zinnetje zo goed mogelijk voor aan hun teamgenoten, maar dat is nog helemaal niet zo makkelijk… de zandloper loopt leeg en het mondstuk zorgt ervoor dat ze bepaalde letters niet goed kunnen uitspreken! Het blijft lachen als de andere spelers proberen te ontcijferen wat hun teamgenoot probeert te zeggen. Je moet de zin goed raden om de kaart te verdienen. Het team dat aan het eind van het spel de meeste kaarten heeft wint Speak Out Kids tegen Ouders. Let op: gebruik het mondstuk uitsluitend op de in de spelregels aangegeven manier en haal het zodra je beurt voorbij is uit je mond.

Inhoud
• 6 mondstukken voor kids
• 4 mondstukken voor volwassenen
• 200 dubbelzijdige kaarten (100 voor kids en 100 voor volwassenen)
• Zandloper
• Spelregels

Recensie
Dit zou nou echt een spel zijn wat ik nooit zou kopen wanneer ik het in de winkel zou zien liggen. Gelukkig kregen we de kans om het bij Hasbro uit te proberen en zag ik hoeveel plezier mijn tweeling er van had. Reden genoeg om aan sinterklaas te vragen om dit spel aan mijn dcohter te geven, aangezien zij had aangegeven dat juist deze Speak Out versie haar favoriet was van alle Hasbro spellen!

Het spel wordt hier sinds pakjesavond erg vaak gespeeld en het resulteert altijd in de slappe lach bij de tweeling. Af en toe speel ik mee (met frisse tegenzin, het is nog steeds niet echt iets voor mij en ik vind dat ding in mijn mond ook niet prettig zitten). Het is schitterend om de kinderen zoveel plezier te zien hebben!

 

En eigenlijk is het ook erg leuk (voor mij dan vooral om te zien). Je kunt echt bepaalde letters niet uitspreken, waardoor zinnen totaal anders klinken dat zo zouden moeten. Wanneer ik zelf dat mondstukje in mijn mond heb, is het zelfs zo dat ik denk dat ik het goed zeg, maar dat het toch heel anders klinkt.

De zinnen zijn natuurlijk ook erg grappig op zich, en de tweeling maakt ook eigen variaties. Zo zijn ze een heel verhaal begonnen, met om de beurt een zin. Ze kwamen echt niet meer bij 😉

 

Het spel bevat maar liefst 10 mondstukken. Je zou het in theorie dus met 10 personen kunnen spelen, maar dat heeft geen meerwaarde volgens mij. Wel is het leuk dat je het met een kleiner groepje kunt spelen, of in teams, en dan vanwege de hygiëne ieder een eigen mondstuk hebt.

Dit spel is al meegeweest naar school, op spelletjesmiddag, en was daar ook favoriet. Dus, ook wanneer je als Trotse Moeder je reserves hebt bij dit spel: weet dat het voor kinderen echt een topper is!

Speak Out Kids tegen Ouders bestel je hier >>>>

Share

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 19 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 17 jaar.

Check Also

Speelgoed van het Jaar 2021

Dit jaar is de opzet van de Speelgoed van het Jaar verkiezing anders dan andere …

Share
Share