Uiltje is verliefd

Uiltje voelt zich al een tijdje raar. Hij heeft geen honger, slaapt slechts, kan zijn hoofd nergens goed bij houden. Wat is er toch met hem?
Een ontwapenend verhaal met tedere prenten voor nieuwsgierige en andere uiltjes vanaf 4 jaar.

Recensie
Nu Valentijnsdag er weer voor de deur staat, komt verliefdheid ook steeds vaker aan bod in gesprekken. Niet alleen bij tieners of volwassenen, maar ook bij jonge kinderen. Zo weet ik nog goed dat mijn dochter vorig jaar op school een hart van kralen plakte omdat het Valentijnsdag was. Daarmee kwamen ook de vragen over verliefdheid…

Uiltje is verliefd is een schattig prentenboek dat kleuters duidelijk maakt wat verliefdheid is en wat het met je doet. De bekende symptomen van een raar gevoel in je buik tot rode wangen als je de gelukkige ziet. Tedere prenten geven je een kijkje in het leven van Uiltje. Alleen is sinds kort niets meer zoals het was en Uiltje heeft geen flauw idee waar dat van komt. Wanneer uiltje Sofie langs komt vliegen wordt het opeens duidelijk hoe het komt dat zijn lichaam zo raar doet. De grote vraag blijft natuurlijk of Sofie ook verliefd is op hem!

Of je kind nu al wel of niet verliefd is geweest, genieten zullen ze van dit boekje. Met name dan de dames, van wie het allemaal niet zoet genoeg mag zijn. De stoere knullen onder ons zullen het boekje wellicht wat minder interessant vinden. Of laten ons dat in ieder geval denken… Hoe dan ook, Uiltje is verliefd is een mooie kennismaking met het fenomeen verliefd zijn.

Uiltje is verliefd — Pierre Winters
Prentenboek, hardcover, 20 pagina’s, Clavis
Bestel dit boek hier via Bol.com

About Irene Kalsbeek

ickalsbeek@gmail.com'
Trotse, alleenstaande mama van een dochter van acht. Hobby's: wandelen, lezen, creatief bezig zijn, scrappen, koken... en een passie voor schrijven! Twee dagen per week ben ik op school te vinden als overblijfmedewerkster bij de Tussenschoolse Opvang.

Check Also

Abel en Ad [bespreking]

Mogen een eekhoorn en een rat wel vrienden zijn? Goede vraag… mogen een eekhoorn en …