In het bos van de luiaard

Alles is groen, alles is leven in het bos van de luiaard. En ergens in een boom, tussen de vogels en de roofdieren, hangt de luiaard te slapen – zie je hem? Maar dan komen de machines. Steeds meer bomen worden gekapt, en mensen en dieren vluchten. Alleen de luiaard slaapt door en merkt niets.

Dit pop-upboek toont op een heel originele manier hoe rijk de natuur is en hoe belangrijk het is haar te behouden. Het is even indrukwekkend als pop-upstad, het vorige boek van Anouck Boisrobert en Louis Rigaud.

Recensie
Zodra je het boek openslaat ontvouwt zich een schitterend bos. Het komt echt tot leven en het lijkt alsof je zelf door het bos heen loopt. Terwijl je dit doet, speur je alle bomen af, op zoek naar de luiaard. Wanneer je hem hebt gevonden, kun je op de volgende pagina weer opnieuw beginnen. Echter wordt de zoektocht steeds korter, aangezien er bomen worden gekapt. Juist door de pop-up prenten ervaar je ook de leegte. Maar natuurlijk eindigt het boek niet met een leeg bladzijde… Want de belangrijkste boodschap in dit verhaal is wellicht dat jij het tij kunt keren! Een boek waar je keer op keer van kunt genieten en dan heb ik het niet alleen over de kinderen, want ook voor de ouders is dit boek een genot om te bekijken. Vanaf vandaag is het bos altijd binnen handbereik!

In het bos van de luiaard vertelt natuurlijk een heel educatief verhaal, maar bovenal is het gewoon een mooi verhaal over dat alle daden gevolgen hebben en dat je dat altijd in je achterhoofd moet hebben. Want meestal mis je pas iets, wanneer het er niet meer is…

In het bos van de luiaard-Anouck Boisrobert
Pop-upboek, Hardcover, 16 pagina’s, Em. Querido’s Uitgeverij
Bestel dit boek hier via Bol.com>>

Lees ook:
Een muizenavontuur
Ik wil een knuffel
Waar is Kiko?

Share

About Irene Kalsbeek

ickalsbeek@gmail.com'
Trotse, alleenstaande mama van een dochter van acht. Hobby's: wandelen, lezen, creatief bezig zijn, scrappen, koken... en een passie voor schrijven! Twee dagen per week ben ik op school te vinden als overblijfmedewerkster bij de Tussenschoolse Opvang.

Check Also

Hamstersaurus Rex – Tom O’Donnell

Hij heeft dinotanden, messcherpe klauwen… en een heel zachte vacht! Het is Hamstersaurus Rex, de …

Share
Share