Dora ondersteboven

Dora ondersteboven is een waar gebeurd verhaal over een vleermuis! Nou ja, het zou waar gebeurd kunnen zijn. Dit boek neemt je mee op een reis door het leven van een grootoorvleermuis,  van zijn geboorte,  het leren vliegen en het vangen van insecten naar de winterslaap en verder. Het boek staat vol verbazingwekkende weetjes. Wist je bijvoorbeeld dat de grootoorvleermuis zijn oren opblaast via een ventieltje? En dat hij zijn eten vindt met behulp van een echolocatie? Je ontdekt hoe een vleermuis jonge krijgt, hoe oud hij kan worden en waarom hij ondersteboven hangt.

Recensie
Dora ondersteboven is een mooi prentenboek met hele heldere tekeningen die duidelijk laten zien hoe een vleermuis en zijn leven eruit ziet.  Het boek bevat veel informatie die op een  duidelijke en overzichtelijke manier is weergegeven. Alles wordt door middel van tekeningen duidelijk uitgebeeld. Het leuke van dit boek is dat het tussen de tekst ook doe-opdrachten zitten zodat je tijdens het lezen actief met de vleermuis bezig bent. Aan het einde van het boek ben je zowel kind als ouder veel kennis rijker over de vleermuis. Een aanrader voor als je een spreekbeurt moet houden over dieren.

Dora ondersteboven – Herman Limpens
Prentenboek, hardcover, 36 pagina’s, KNNV
Bestel dit boek hier via Bol.com >>>

Share

About Ingrid

tonnie.hospers@zonnet.nl'
Ik ben getrouwd met Tonnie en moeder van drie kinderen. Myrthe geboren in 2002, Stefan in 2004 en Patrick 2006. De jongste is verstandelijk gehandicapt wat zich uit in een ontwikkelingsachterstand van ruim een jaar tot anderhalf. Hij zit op speciaal onderwijs maar is een heerlijk spontaan, lief, ondernemend maar soms ook erg ondeugend jongetje. Het hebben van een kindje wat anders is dan gemiddeld heeft natuurlijk wel zijn invloed op het wel en wee in het gezin maar we proberen er allemaal zo normaal mogelijk ermee om te gaan. Ik ben supertrots op alle drie mijn kanjers. Myrthe en Stefan leren door Patrick rekening te houden met anderen die anders zijn/denken/doen. Ze zijn lief behulpzaam en zorgzaam en hebben een groot verantwoordelijkheids gevoel t.o.v. hun broertje. Naast het recesseren werk ik nog 2 dagen in het ziekenhuis als secretaresse en 1 avond per week in de thuiszorg als ziekenverzorgende. Naast het zorgen voor anderen vindt ik lezen helemaal top evenals dingen ondernemen met het gezin en heerlijk buiten zijn. Lezen is voor mij een heerlijk moment voor mezelf hetgeen ik dan ook probeer iedere dag te creëren al is het maar een half uurtje.

Check Also

Een tegen allen, leven in groep of (bijna) helemaal in je eentje

Ik ben 43 jaar en nog steeds dol op prentenboeken. Jarenlang ben ik juf van …

Share
Share