Stormbrekers [recensie]

De verkenning van de oostelijke landen
Raben en Calli hebben de oversteek naar de oostelijke landen gemaakt en gaan daar voor een Familie van stormzingers aan de slag op hun stormboot de Cheron. Maar het botert niet erg tussen Calli en de Familie en dan wordt het schip ook nog eens bedreigd door luchtpiraten. Calli’s droom is om de Kraaienburcht te bezoeken, de plek waar ooit machtige Elementalisten gewoond hebben. Dat zijn immers de mensen van wie zij haar gave heeft geërfd.
Wat niemand weet is dat intussen een paar oude, machtige magiërs uit een andere dimensie zijn ontwaakt. Zij hebben hun eigen plannen met de wereld en hebben hun oog laten vallen op de Zeven Eilanden, waar het nog steeds onrustig is.

Recensie
Dacht ik na het derde deel toch echt dat dat het laatste deel van een trilogie zou zijn, inmiddels blijkt dat de serie ‘De Kronieken van de zeven eilanden’ van Mariëtte Aerts uit (in ieder geval?) vijf delen zal gaan bestaan. Stormbrekers is het vierde deel van deze serie.

 

‘De kronieken van de zeven eilanden’ is een fantasy-serie voor wat oudere jeugd. De boeken zijn namelijk vrij omvangrijk, hebben kleine letters en een grote veelheid aan personages die meedoen. Mijn ervaring is dat lang niet alle basisschoolkinderen hier het geduld en de rust voor kunnen opbrengen. Zodra kinderen zover zijn dat het doel van een boek niet is het zo snel mogelijk gelezen te hebben, maar dat het er juist om gaat te genieten van een mooi verhaal, is dit een prachtige serie.

Mariëtte Aerts heeft een prettige en verzorgde schrijfstijl en weet je met haar boek voortdurend te boeien. Ook Stormbrekers is weer een prachtig en spannend boek over vriendschap, magie, piraten en reizen.

Het begin van het boek geeft uitleg over personen en tijdsaanduidingen. Zeker als het al even geleden is dat je de voorgaande delen las, is dat wel zo prettig. Het is sowieso een aanrader om de eerste drie te lezen, voordatje aan Stormbrekers begint. Ik wil daarom ook verder niets kwijt over de inhoud van het boek, de beschrijving op de achterkant geeft eigenlijk al genoeg spoilers voor de voorgaande delen … Het zijn gewoon mooie boeken!

 

De drie eerdere delen hebben we ook gerecenseerd: De heersers van Kir (deel 1), De oude magie (deel 2) en Drakensteen.

Op de site van de uitgever vind je een inkijkexemplaar. En ook de site van Mariëtte Aerts, is leuk om te bezoeken.

Stormbrekers – Mariëtte Aerts
Jeugdboek, paperback, 368 pagina’s, Uitgeverij de Vier Windstreken
Bestel ‘Stormbrekers’ hier >>>>

Share

About Isolde

isolde@hupemail.nl'
Werkende moeder van twee dochters (11 jaar en 15 jaar) met thuis ook nog een gezellige beestenboel. Ik hou van lezen en muziek, yoga houdt me met beide benen op de grond en ik haak/maak graag de meest rare wezens in opvallende kleuren.

Check Also

De Wolventemmer, Opgejaagd – jeugdboek Barbara Jurgens

Als wolventemmer is het Runa’s taak om de bedreigde wolven uit Italië naar een veilige …

Share
Share