Muis overboord [recensie]

coverGi-ga-geitenkaas! De familie Stilton kreeg laatst een wel heel bijzondere uitnodiging in de bus. Een uitnodiging voor een feest in Lissabon. Leuk, zeg je? Dat dacht Geronimo eerst ook, maar eenmaal in Portugal blijkt het niet zomaar een feestje te zijn. De genodigden zullen de zeereis naar India van de Portugese ontdekkingsreiziger Vasco da Gama gaan overdoen! Vasco maakte die reis als eerste Europeaan, ruim 500 jaar geleden. Piep! Maandenlang op zee varen? Dat is helemaal niets voor Geronimo, en bovendien lijkt er ook nog eens een lid van de bemuizing de boel te saboteren …

Recensie
Zoals gebruikelijk bij de seriedelen van Geronimo Stilton begint Muis overboord op de redactie van de krant ‘De Wakkere Muis’, waar Geronimo hoofdredacteur van is. Het is buiten bloedheet en Geronimo gaat op zolder op zoek naar een ventilator. Als hij beneden komt, staat opa Wervelwind op de stoep met de mededeling dat Geronimo naar Portugal gaat.

IMG_5780 IMG_5782
Voor Geronimo het weet zit hij met de rest van zijn familie en vrienden in het vliegtuig naar Portugal. Daar blijkt hij de afstammeling te zijn van Vasco da Gama, de Portugese ontdekkingsreiziger en gaat een nieuw avontuur van start …

IMG_5781
Muis overboord is het vijfde deel van de Groene Reeks, de gekleurde reeksen zijn de nieuwe manier waarop de seriedelen van Geronimo worden uitgegeven. Dit heeft echter geen gevolgen voor de inhoud en kwaliteit van de boeken. Evenveel humor in het verhaal, leuke kleurrijke illustraties die iets toevoegen aan het verhaal en de vertrouwde originele typografie. Daar waar mogelijk worden uitdrukkingen vertaald in muizentermen (de bemuizing van de boot, met man en muis, als twee druppels kaas). Moeilijke woorden en uitdrukkingen worden onderaan de pagina uitgelegd, als ouder hoef je echt niets meer uit te leggen bij deze boeken ;-).

IMG_5783 IMG_5784

Muis overboord is een leuk verhaal, waarbij je ook nog iets van de geschiedenis en de Portugese cultuur opsteekt. Mijn jongste dochter van bijna tien is er nog niet aan begonnen, maar ik ben er van overtuigd dat zij dit weer een erg leuk boek gaat vinden.

Muis overboord – Geronimo Stilton
Kinderboek, hardcover, 128 pagina’s, uitgeverij De Wakkere Muis
Bestel dit boek hier >>>>

About Isolde

isolde@hupemail.nl'
Werkende moeder van twee dochters (11 jaar en 15 jaar) met thuis ook nog een gezellige beestenboel. Ik hou van lezen en muziek, yoga houdt me met beide benen op de grond en ik haak/maak graag de meest rare wezens in opvallende kleuren.

Check Also

Geronimo Stilton – Een nacht tussen de heksen

Een serie gloednieuwe fantasia-avonturen in een handzaam formaat! Compleet met spelletjes, recepten en Diy’s en …