Er op uit in Rotterdam

Rotterdam is de grootste havenstad van Europa en daar zal dan ook wel veel leuks te beleven zijn. Dat is ook zo! In en rondom Rotterdam is namelijk genoeg te beleven, alleen moet je wel weten waar je moet zijn. Hier dan een paar aanraders als je een keer in de buurt bent.

Kids Marina
Vanaf 20 juli 2012 is er een nieuwe waterattractie geopend in Rotterdam. Kids Marina laat kinderen kennis maken met het ultieme havengevoel. Ze stappen hierbij in een –mini- sleepboot, rondvaartboot of politieboot en mogen dan 20 minuutjes varen terwijl ze zelf aan het roer zitten. Hierdoor krijgen ze inzicht in de haven en de functies hiervan. Ook maken ze tijdens de vaartocht kennis met allemaal verschillende vaartuigen. Zo heeft Kids Marina acht scheepjes in de vaart. Dit zijn allemaal verschillende types, maar voorbeelden die ook echt in de haven van Rotterdam liggen. Kids Marina is te vinden aan het Grote Kerkplein in de binnenstad.

Professor Plons
In het Maritiem Museum Rotterdam is er een nieuw avontuur te ontdekken. Professor Plons is namelijk nog maar net terug van zijn vorige bootreis maar is zich al weer aan het voorbereiden op de volgende. Maar dit kan hij natuurlijk niet alleen. Samen met jou gaan jullie vissen sorteren, schepen laden en lossen en de reisbestemming bepalen. Maar dan, breekt er brand uit bij Professor Plons… Een heerlijke dag vol met dingen die je zelf mag doen en knopjes waar je zelf op mag drukken. Heerlijk voor alle kinderen.

Piet Hein
Opgegroeid in de Delfshaven en nu een bekende zeevaarder. Piet Hein is een Rotterdammer in hart en nieren. De kinderen kunnen in het museum Rotterdam De Dubbele Palmboom nu zelf op onderzoek uit over wie deze man was, en wie hij nu is. De speurtocht leiden de kinderen door het pakhuis binnen, maar ook buiten wordt er een stukje gewandeld. Door het gevarieerde programma is deze speurtocht zeer geschikt voor kinderen en groepen.

Futureland
De Rotterdamse haven blijft maar groeien. Op de zeewering van de huidige Maasvlakte, met uitzicht op het nieuw ontwikkelde land vind je FutureLand. Dit is een informatiecentrum waar je allen kunt vinden over de nieuwe Maasvlakte 2. Hier is van alles te leren, lezen, doen en ontdekken en daarom ook zeer geschikt voor kinderen.

Familiepark Plaswijckpark
Het is nog even wachten, maar als het mooi weer is kunnen we er lekker op uit. Een echte aanrader is dan deze plek. Het Plaswijckpark is namelijk een park waar het water je letterlijk om de oren vliegt, je met gierende banden voor de verkeerstuin scheur, je lekker kan ravotten in de grote en veelzijdige speeltuin of je kan slingeren in de uitdagende apenspeeltuin.

Pannenkoekenboot
Pannenkoeken en varen; een perfecte combinatie. Op de pannenkoekenboot kun je namelijk genieten van een rondvaart door de havens of langs de bewonderenswaardige skyline. En dat is niet alles, tijdens het varen kun je namelijk op de boot genieten van een onbeperkt pannenkoekenbuffet en allerlei lekkernijen om van je pannenkoek echt iets speciaals te maken.

About Glynnis

glynnisclaver@msn.com'

Check Also

Speelrijk: spelen met al je favoriete speelgoed tijdens het Pinksterweekend

FisherPrice®, Brio, K’NEX, Hotwheels, Barbie®, PLAYMOBIL®, Nintendo® en vele andere bekende merken nemen al hun …