Bumbo babysitter

In de loop van mijn zwangerschap stroomde het huis vol met spullen van tantes, oma’s, nichten en zussen. Kleding, vuilniszakken vol knuffels, boekjes, drie ledikantjes en een rood gevaarte. Een kunststof, raar gevormd, rood ding. Het verdween in de kast. De vraagtekens rondom dit object bleven; manlief dacht dat het een baarkruk was, ik dacht eerder aan een po.

Hoogzwanger bezocht ik een vriendin die sinds een jaar moeder was. Bij haar thuis trof ik hetzelfde  gevaarte aan, maar dan in het groen. Bij mijn man won de nieuwsgierigheid het van de schroom en hij vroeg wat dit gevaarte moest voorstellen. Mijn vriendin schreeuwde het uit van blijdschap; het is een Bumbo babysitter. Ontzettend handig zei ze, ze had er urenlang marktplaats voor afgezocht. Volgens haar was het te gebruiken voor alle situaties waarin je je handen even vrij moet hebben. Toen de naam van de stoel bekend was, ben ik gaan surfen naar de website. De fabrikant geeft aan dat het voor kinderen tussen de drie en elf maanden is bedoeld. Het stoeltje is zodanig ontworpen, dat een kind er moeilijk uit kan klimmen.

Over naar de praktijk. Dochter is vier maanden als het stoeltje uit de kast wordt gehaald. Vooral tijdens haar hapjes gebruiken we deze stoel. Het stoeltje doet waarvoor het bedoeld is: ze kan zelfstandig zitten. Ze kijkt erg trots rond en ook wij vinden het mooi om te zien dat ze zelf kan zitten.

Een maand later is de situatie veranderd. Ze is erg beweeglijk en nieuwsgierig, en hangt daarom regelmatig over één kant van het stoeltje. Niet erg veilig dus, zeker niet als je even wat anders moet doen. Daarnaast is mijn dochter vrij sterk en wil ze graag kunnen bewegen. Twee dingen die niet samen gaan met dit stoeltje.

Het stoeltje gebruiken we nog steeds voornamelijk ‘omdat we het in huis hebben’. De meerwaarde zie ik niet, een wipstoel vind ik trouwens een stuk veiliger met onze beweeglijke kind. Als ik mijn handen vrij moet hebben, leg ik haar op een kleedje op de grond. De prijs is vrij hoog, zeker als je bedenkt dat je het stoeltje niet langer dan een minuut of tien per dag kan gebruiken volgens fysiotherapeuten. Overigens moet worden vermeld dat kennissen met rustigere kinderen langere tijd blij zijn met het stoeltje.

Bestel hier je eigen Bumbo babysitter>>

Share

About Karlien

karlien171@gmail.com'
Karlien (28), jurist, blije moeder van Lieke (6 maanden) en getrouwd met Johan. Altijd op zoek naar nieuwe vakantiebestemmingen, dol op zwemmen en geniet van filmavonden met vrienden. Op de achtergrond sluimert steeds dat idee voor een wereldreis met man en kind.

Check Also

Waar moet je op letten bij het kopen van nieuwe meubels?

Het aanschaffen van een compleet nieuw interieur is natuurlijk hartstikke leuk. Je kunt diverse stijlen …

Share
Share